Welkom

JUBILEUM 2018

Dit jaar (2018) wordt de 40ste editie van het Boekweit Olie Tennistoernooi georganiseerd. 40 jaar tennis met dezelfde hoofdsponsor Boekweit | Olie, een unicum!!
Wij willen deze 40ste editie niet zomaar voorbij laten, wij willen dit vieren.
Extra activiteiten zullen tijdens de 40ste editie van het Boekweit Olie Tennistoernooi in 2018 georganiseerd gaan worden.

40 jaar Boekweit | Olie Tennistoernooi

In 1978 strikt de sponsorcommissie van de Open Hoornse het makelaarskantoor Boekweit & Olie als hoofdsponsor. Om die sponsor meer naamsbekendheid te gunnen, wordt vanaf 1979 de toernooinaam veranderd in Boekweit & Olie tennistoernooi. Als Olie en Boekweit zich verzelfstandigen, wordt de toernooinaam gewijzigd in Boekweit. Maar in 2009 gaan de makelaars en taxateurs weer samen en wordt de naam uit 1978 in ere hersteld: Boekweit | Olie Tennistoernooi.

Inmiddels is het toernooi gegroeid van 28 deelnemers (1931) naar 700 (1986) en weer terug naar dik 400 in deze eeuw. Van een veredeld clubtoernooi tot 1973, werd het een sterk regionaal toernooi tot 1978. In 1979 wordt het toernooi een A-toernooi, inmiddels is het een nationaal toptoernooi met vier sterren.

Vanaf 1979 tot heden hebben vele nationale en internationale tennistoppers aan het Boekweit | Olie tennistoernooi meegedaan. Bij de heren bekende buitenlandse toppers als Sergio Campos, Hernando Aguirre, Enrico Piperno en Carl Limberger en de nationale toppers Glen Schaap, Menno Oosting, Paul Haarhuis, Ralph Kok, Marcel Reuter, Raemon Sluiter, Botic van de Zandschulp en onze spelers uit de regio Vincent van Gelderen, Jasper Smit, Michel Koning en Bart de Gier. Bij de dames onder anderen de nationale toppers Tine Zwaan, Marianne van de Torre, Simone Schilder, Brenda Schultz, Hanneke Ketelaars, Nicole Thijsen, Olga Kalyuzhnaya en Daniëlle Harmsen.

In 2011 vierde HLTV Juliana haar honderd jarig bestaan en was het precies tachtig jaar geleden dat het Boekweit | Olie Tennistoernooi als Hoornse Kampioenschappen voor het eerst werd georganiseerd.

De laatste winnaars van 2017 zijn bij de heren Bart de Gier, die door deze overwinning het toernooi voor de vijfde keer won, en bij de dames Chayenne Ewijk. Chayenne veroverde in hetzelfde jaar de Nationale titel in het enkelspel.

Het is nu 2018 en het Boekweit | Olie Tennistoernooi kent nu haar 40ste editie.

 

 

Comments are closed.