Donderdag 14 juli

Het is de tweede dag op rij dat er in de ochtend regen valt, en ook dit keer moeten de wedstrijden even worden onderbroken. Gelukkig kunnen de banen binnen een uur weer betreden worden en valt de uitloop van het schema daardoor enigszins mee. Ook een aantal snelle potjes en opgaven maken dat het schema redelijk snel wordt afgewerkt.

Over opgaven gesproken, we hebben dit toernooi een echte “Mister Walkover” in ons midden. Niet omdat hij walkovers gééft, maar omdat hij ze maar blijft ontvangen. In het hoogste schema van het open toernooi kreeg Ramon al twee keer een vrijbrief naar de volgende ronde, waardoor hij in de halve finale staat zonder een game gespeeld te hebben en ook in de eerste ronde van het ranglijstoernooi liet zijn tegenstander verstek gaan. Vandaag mocht hij dan eindelijk de baan op om een enkel te spelen. Maar ook dit keer worden de twee sets niet gehaald. Zijn tegenstander geeft na 6 games de partij op en dus is Ramon (die overigens wel voor stond) alweer door naar de volgende ronde, zonder een partij helemaal af te ronden. We hopen maar dat Ramon in komende dagen eindelijk eens een volledige partij uit mag spelen en zijn tegenstanders niet meer zoveel angst aanjaagt dat ze niet meer durven te komen ;).

In de avond hebben we een hoop lange wedstrijden. Met name de dames op baan 6, maken er in de DD6+ een lange partij van. Kathy Oudenaller-Besseling en Linda Wagemans-Boon winnen de eerste set met 7-5, maar verliezen de tweede set nipt in een tiebreak van Kitty Brandhoff en Nellie Voorthuijzen. Ook de derde set blijft maar gelijk op gaan, en als het steeds donkerder wordt, en de spelers van de laatste ronde van vandaag nog stééds wachten op een vrije baan, stevent ook deze set weer af op een tiebreak. De herendubbel is uiteindelijk al van start gegaan op een andere baan als Kathy en Linda de derde set pakken. 7-5 6-7 7-6. Dat zijn nog eens gelijkwaardige tegenstanders.

Vrijdag beginnen op ons park vanaf 12:00 uur de kwartfinales van het ranglijsttoernooi. Daarnaast zijn er vanaf 11:00 uur al partijen te zien in de open categorieën en is er uiteraard vanavond onze Casino avond!

This entry was posted in Toernooiblog 2012, Toernooiblog 2016. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *