Zaterdag 8 juli: Welkom bij de 39ste editie van het BoekweitOlie Tennistoernooi!

We zijn weer begonnen! De eerste dag van de 39ste editie van het BoekweitOlie Tennistoernooi is alweer ten einde. Omdat jullie allemaal zo ontzettend succesvol zijn in andere toernooien houden wij in het voorweekend iets minder wedstrijden over dan we gepland hadden, maar we zijn natuurlijk ook hartstikke trots dat jullie ook elders voor een groot deel in de prijzen lijken te vallen.

In de avond zijn er toch een aantal potjes die al gespeeld kunnen worden en het is meteen gezellig druk op het park. De allereerste wedstrijd op het centercourt is meteen een behoorlijke kraker waarin Martijn de Does met 6-4 7-5 wint van Nikola Radovic in de HE-B.

De laatste wedstrijd staat gepland om 20:45 en ondanks dat Yara Kessens en Eline Gooren rond die tijd ook daadwerkelijk op de baan staan weten ze het toch voor elkaar te krijgen pas krap voor middernacht van het veld af te stappen. De twee veertienjarige zijn geen vreemden van elkaar in het circuit en ook deze keer zijn ze aan elkaar gewaagt. Als Eline de tweede set pakt nadat ze de eerste set aan Yara had moeten afstaan lijkt ze snel op een overwinning af te gaan. Yara vecht zich echter terug van een flinke achterstand in de derde set, en zo moet de wedstrijd dan toch beslist worden in een tie-break. Terwijl vader Gooren de rust zelve is aan de kant, zit moeder Kessens zenuwachtig heen en weer te schuifelen op het bankje, terwijl de meiden de ene prachtige rally na de andere spelen. De tie-break gaat gelijk op, maar het is uiteindelijk Yara die aan het langste eind trekt en zichtbaar opgelucht is dat ze haar eerste matchpoint meteen weet te benutten. Mooie wedstrijd meiden!

Zondag beginnen de eerste wedstrijden om 17:30. Kom je ook een kijkje nemen op het park?