Laatste Nieuws 2018

Zondag 15 juli: de finales!

De dag begint zoals wel vaker deze week al met een lekker zonnetje. Vanaf 9:00 uur in de ochtend worden de eerste finales gespeeld. Heel wat spelers komen vandaag meerdere keren in actie op de banen van HLTV Juliana. Zo ook de dames die het tegen elkaar opnemen in de finale van het DE**** schema. Marrit Boonstra gunt haar dubbelmaatje in deze wedstrijd geen game, maar later op de dag weet ook Joany Pontjodikromo beter in haar spel te raken en wint ze samen met Marrit de DD**** na een spannende driesetter van Donnaroza Gouvernante en Perla Nieuwboer (1-6 6-3 7-5).

De finale bij de heren wordt gespeeld tussen Justin Eleveld en Bart de Gier. Bart wist het toernooi al 5x te winnen en mocht daarom vorig jaar de trofee definitief mee naar huis nemen. Vandaag spelen de heren dus voor een gloednieuwe bokaal op het centercourt. De eerste set gaat gelijk op, maar Justin plaatst tegen het einde van de set een break waardoor hij die met 6-4 wint. In de tweede set loopt hij eerder uit, waarna hij deze met 6-2 op zijn naam schrijft. BoekweitOlie is hiermee het eerste 4-sterren ranglijsttoernooi waar Justin zegeviert en zo graferen we voor het komende jaar voor de afwisseling eens een andere naam op de beker!

De middag wordt traditioneel afgesloten met de finale HD****. Bart de Gier strijdt hier nogmaals om de titel met zijn dubbelmaatje Sidney de Boer. De twee die al heel wat keren hebben deelgenomen aan het BoekweitOlie tennistoernooi nemen het in de finale op tegen de twee 18-jarige Amadatus Admiraal en Yannick Verwater. De laatste 2 winnen de eerste set overtuigend met 6-1, maar in de tweede set wordt de partij al spannender. De jonge honden op de baan lijken zichzelf af en toe te verbazen met hun eigen spel en draven vrolijk heen en weer om ballen te rapen tussen de punten door. Hoewel ze door hun aanstekelijke vrolijkheid op de baan een groot deel van het publiek op hun hand krijgen, slaat dit deels om als de set in een tiebreak moet worden beslist. Het zou immers nóg leuker zijn als we nog een set langer konden genieten van deze wedstrijd en dus zwelt het applaus voor Bart en Sidney steeds verder aan. Het mag helaas niet meer baten en de dubbel wordt uiteindelijk toch nog in 2 sets beslist (6-1 7-6).

Na de HD**** finale staan er nog twee wedstrijden op de baan. De HD4 die wordt gespeeld op baan 7 winnen de van Curaçao afkomstige Quintan en Xaveam van wijk in 3 sets, waarna we alleen nog de GD3 op baan 4 hebben staan.

Doordat Charli Koper eerder al een lange partij had in de HD2, is deze wedstrijd later dan gepland de baan op gegaan. Hij wist die dubbel samen met Wouter den Bakker wel te winnen (5-7 6-4 6-2), maar heeft het nu in de GD3 moeilijker. Het onderonsje tussen spelers van TV Hoorn is een leuke afsluitende partij om naar te kijken. David Josepa en Naomi de Kwaadsteniet winnen de wedstrijd uiteindelijk met 6-3 6-4.

Dan is het (eindelijk) tijd voor de prijsuitreiking! Traditie-getrouw worden ook bij deze jubileum-editie onder andere Hoornse broeders uitgereikt aan alle prijswinnaars. Omdat de heren die de hoogste categorie hebben gewonnen het park al verlaten hebben, neemt Rutger Cramer (winnaar HE3) het laatste woord en dan is daar het einde van een geslaagde toernooiweek!

We willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen dit toernooi weer tot een succes te maken. Onder andere onze sponsors, kantinecommissie, accomodatieploeg (want vergeet niet dat de banen heel wat keren gesproeid moesten worden deze week!) en natuurlijk alle deelnemers! Wij hebben er van genoten en hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien voor de 41ste editie!

 

Posted in Laatste Nieuws 2018 | Leave a comment

Zaterdag 14 juli: halve finales

De dag van de halve finales is zoals gewoonlijk helemaal vol gepland met wedstrijden.  En zoals het op een zaterdag in het finaleweekend hoort, worden er veel driesetters gespeeld. 19 in totaal maarliefst! Een van de uitzonderlijke wedstrijden van vandaag is de HD7 35+. Léon en Maurice Koopman spelen maarliefst 3(!) tiebreaks tegen Bert Olthof en André Schouten. Onnodig te zeggen dat het schema hierdoor vroeg op de dag al een beetje uitloopt, maar voor het publiek is het zeker een leuke wedstrijd om te kijken.

Op het centercourt wint rond dat tijdstip Justin Eleveld verrassend van Jasper Smit. Niet alleen een verrassing omdat Jasper onze eerste geplaatste speler is en hier al vele malen in de finale heeft gestaan, maar ook omdat hij met een set en een break voorsprong de mogelijkheid heeft de wedstrijd uit te serveren. Justin blijft doorvechten en weet het tij zodanig te keren dat hij even later toch als winnaar van de baan stapt (1-6 7-5 6-3).

Later op de middag wint Bart de Gier in 2 sets zijn halve finale van Kevin Boelhouwer. Bart is geen vreemde op de finale-dag van BoekweitOlie. Hij wist het toernooi al 5x eerder op zijn naam te schrijven en stond al vele malen meer in de finale. Op zondag speelt hij naast de enkel ook nog eens de dubbelfinale in het ranglijsttoernooi.

Bij de dames spelen zondag Joany Pontjodikromo en Marrit Boonstra tegen elkaar in de finale. Joany wist haar wedstrijd in 2 lange sets te winnen en Marrit kreeg een vrijbrief naar de finale van Chayenne Ewijk. Later op de zondagmiddag zullen Joany en Marrit nogmaals in actie komen in de finale van het dubbelspel, maar dan zullen ze náást elkaar op de baan staan.

In het open toernooi zien we nog een aantal flinke kraker. Ingrid Talsma en Nellie Voorthuijzen lijken even op een snelle winstpartij af te stevenen als ze de eerste set met 6-2 winnen van Irina Mol en Kirby Wessels. In de tweede set komen Irina en Kirby er steeds meer in en worden de rallies steeds langer. Nadat ze de tweede set gewonnen hebben, gaat ook de derde set weer gelijk op. De wedstrijd moet uiteindelijk in een tiebreak beslist worden, die Kirby en Irina nipt weten te winnen.

Laat op de avond is er nog steeds mooi tennis te zien op het park. Op baan 5 winnen Robert  van Beek en Mart Wieland na middernacht van oudwedstrijdcommissie-lid  Mathijs Jolie en zijn maatje Roeland Blom. De tiebreak in de tweede set gaat door tot maarliefst 12-10 voordat deze beslist is !Als laatste komen Lucas Bos en Martijn Kerssens van de baan nadat zij in de HD2 van Charlie Koper en Wouter den Bakker hebben gewonnen.

Zondag spelen we vanaf 9:00 uur 40 finales op het park. De finale van het ranglijsttoernooi zullen vanaf 11:30 achtereenvolgens op het centercourt gespeeld worden. We hopen jullie allemaal te begroeten op de blauwe berg!

Posted in Laatste Nieuws 2018 | Leave a comment

Vrijdag 13 juli

Vandaag spelen we de laatste kwartfinales. In het ranglijsttoernooi van de heren zien we eigenlijk geen verrassingen. De 4 spelers met de hoogste plaatsing, Jasper Smit (1), Bart de Gier (2), Kevin Boelhouwer (3) en Justin Eleveld (4) bereiken allemaal de halve finale. Bij de dames is het een heel ander verhaal. De als eerste geplaatste titelverdedigster Chayenne Ewijk, is de enige van de top 4 geplaatste speelsters die daadwerkelijk bij de laatste 4 zit. Zij speelt in die halve finale tegen Marrit Boonstra, die een walk over kreeg van de als vierde geplaatste Lizette Blankers. In de andere helft spelen Annick Melgers en de als 7de geplaatste Joany Pontjodikromo tegen elkaar.

Op het park wordt het zonnige weer afgewisseld met lichte bewolking die zo af en toe voor een klein beetje verkoeling zorgt op de baan. Hoewel het om te spelen af toe toch wat aan de warme kant is, is het voor het publiek langs de zijlijn heerlijk vertoeven met dit weer.

Ondertussen gaat in de kantine de TV op de halve finale van Wimbledon. Verbaasde gezichten treffen we in de loop van de avond wanneer spelers die rond het begin van de 5de set de baan op gingen, vervolgens zien dat die halve finale tussen Anderson en Isner nog steeds bezig is als ze van de baan af komen. Het spektakel zorgt voor een mix van buiten tennis kijken en binnen in de kantine die andere wedstrijd volgen. De live-muziek wordt ingezet vanaf een uur of 9 en een klein uurtje later staan alle wedstrijden op de baan en tennissen de laatste paar spelers zich naar de halve finale.

Op zaterdag worden álle halve finales gespeeld. Op het centercourt zullen achtereenvolgens de halve finales in het enkelspel van het ranglijsttoernooi worden gespeeld.

Posted in Toernooiblog 2012 | Leave a comment

Donderdag 12 juli

Op donderdag wordt de tweede ronde van het ranglijsttoernooi gespeeld en daarnaast vele kwartfinales in het open toernooi.

Om 11:30 hebben we een mooie wedstrijd op het centercourt. Martijn Kerssens, die in het eerste team van Juliana speelt, maakt het de als zesde geplaatste Jesse Timmermans erg moeilijk in de tweede ronde. De eerste set gaat met 6-4 naar Jesse, waarna Martijn de tweede set met 6-3 wint. In de derde set spelen de jongens mooi tennis en deze wordt uiteindelijk toch gewonnen door Jesse. Martijn wint later op de dag wel de eerste ronde in de herendubbel en moet dus later in de week evengoed nog in actie komen in het ranglijsttoernooi.

In het begin van de avond krijgen we in een speelronde op 8 banen maarliefst 5 driesetters te verwerken. Naast het feit dat het schema daardoor iets achter begint te lopen krijgen de aanwezige spelers die daardoor nog een extra drankje willen halen te maken met een ander probleem: een landelijke pinstoring. In deze tijd blijken er steeds minder mensen contant geld op zak te hebben en zo blijkt het zelfs vrij ingewikkeld om iemand te vinden om wat cash van te lénen. Zodoende verschijnen er steeds meer briefjes met notities achter de bar en daardoor kan er gelukkig toch doorgeschonken worden ;).

Hoe later het wordt, hoe beter de weersomstandigheden worden om te tennissen. De wind gaat volledig liggen en voor de spelers is het een aangename temperatuur. De toeschouwers kruipen daarentegen steeds verder weg in de dekentjes die hier op het park te vinden zijn, want langs de baan begint het toch wat fris te worden. Jordi Hermans is net als eerder deze week de laatste die van de baan komt. Hij wint de kwartfinale in de HE5 met 6-2 6-1 van Rick van Galen en speelt zaterdag naast deze halve finale ook nog een halve finale in de HD4.

Vrijdag spelen we de kwartfinales van het ranglijsttoernooi en daarnaast natuurlijk nog kwartfinales in de open categoriën. Om 20:30 is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de pubquiz in de kantine! Dus trommel je team op en kom meedoen!

Posted in Laatste Nieuws 2018 | Leave a comment

Woensdag 11 juli

De woensdag is altijd een goed gevulde speeldag. Naast veel wedstrijden in het open toernooi worden alle eerste ronde partijen van het ranglijsttoernooi gespeeld. De als vierde geplaatste Justin Eleveld moest 1 set afstaan aan Juliana-speler Lucas Bos. De overige  geplaatste spelers bereiken allemaal  de tweede ronde met amper games verlies.

Bij de dames is Lianne de Jong de eerste speelster met een plaatsing die het veld moet ruimen. Ze speelt in de eerste ronde tegen Marrit Boonstra. Een pittige loting, want Marrit stond hier bij Boekweit al eens eerder in de finale van het ranglijsttoernooi en kwam op jonge leeftijd al eens uit voor het Nederlandse FedCup team samen met Michaëla Krajicek en Brende Schultz. De meiden hebben lange rallies, maar het feit dat Marrit nagenoeg geen onnodige fouten maakt, zorgt ervoor dat ze bijna alle games naar zich toetrekt.

Op het centercourt hebben we achter elkaar mooie wedstrijden op het programma. Op papier leek de wedstrijd tussen Juliana-speler Martijn Kerssens en Dax Donders al spannende wedstrijd te worden en in werkelijkheid valt dit zeker niet tegen. Martijn wint de wedstrijd na 3 spannende sets en neemt het woensdag in de 2de ronde op tegen de als 6de geplaatste Jesse Timmermans.

Op baan 4 wint de dubbelpartner van Martijn, Dominic Barretto, ook zijn eerste ronde partij. De Amerikaan had tot een aantal weken geleden nog nooit een wedstrijd op gravel gespeeld, maar vooralsnog lijkt het erop dat hij er aardig op uit de voeten kan.

Laat op de avond kan het publiek als toetje nog kijken naar een spannende GD3 wedstrijd op baan 1 tussen Charlie Koper & Daphne Temme en Ole Bredschneijder & Demi de Vries. Als de klok richting middernacht beweegt lijkt de wedstrijd af te stevenen op een derde set, maar Charlie en Daphne weten de stand toch weer om te draaien en de set te winnen in een tie-break.

Donderdag staan de tweede rondes van het ranglijsttoernooi op het programma. Daarnaast worden er vele kwartfinales in het open toernooi gespeeld.

Posted in Laatste Nieuws 2018 | Leave a comment

Dinsdag 10 juli

Dinsdag 10 juli

We beginnen de dag met de laatste ronde van de kwalificatie bij de heren. De Amerikaan Dominic Barretto weet als enige ongeplaatste speler het hoofdtoernooi te bereiken via de kwalificatie. Daarnaast zijn Dax Donders, Lucas Bos en Wilco Geenen door naar het hoofdtoernooi.

Bij de kwalificatie voor de dames hebben we 15 deelnemers. Dat betekent dat het volledige schema op dinsdag uitgespeeld kan worden en we dus op woensdag om 10 uur van start gaan met alle wedstrijden in het hoofdtoernooi.

In de loop van de dinsdag komt de zon achter de wolken vandaan en wordt het heerlijk weer op het tennispark. Uitstekende omstandigheden om met een drankje op het terras van al het mooie tennis te genieten! Het park is gezellig druk en de wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. Niet veel driesetters vandaag en daarom blijven we keurig op schema lopen. Een enkeling is ’s avonds tevreden dat het schema toch íétsje uitloopt, want als de halve finale van het WK voetbal op tv is staan een aantal mensen toch niet te springen om op dat moment de baan op te gaan. Even is het in de kantine drukker dan buiten op het park, maar na het fluitsignaal begeeft het publiek zich langzaamaan weer naar buiten om de laatste partijen te bekijken. Jordi Hermans en Jesper de Wit zijn de winnaars die als laatste van de baan komen nadat ze in de HD4 in drie sets van Mart Wieland en Jimmy Zandbergen hebben gewonnen.

Woensdag spelen we zoals gezegd alle eerste rondes van het ranglijsttoernooi, zowel bij de dames als de heren. De wedstrijden starten om 10 uur ’s ochtends en gaan tot laat op de avond door. Het belooft weer een zonnige dag te worden dus perfect weer om tennis te komen kijken!

Posted in Laatste Nieuws 2018 | Leave a comment

Maandag 9 juli

In het voorweekend zijn de eerste paar wedstrijden al gespeeld op de avonden, maar vanaf maandag spelen we elke dag de héle dag. Vanaf 12:00 uur start de kwalificatie voor het ranglijsttoernooi bij de heren met een flinke opkomst. 24 deelnemers strijden om 4 plekken in het hoofdschema. Meteen in de ronde van 12 uur hebben we op de helft van de banen al een driesetter te pakken. Hoewel al deze wedstrijden vrij lang duren spant de wedstrijd tussen Rutger Cramer en de Fransman Yuri Gondouin absoluut de kroon. Ruim 4 uur doen zij over een partij die eindigt met de stand 7-6 5-7 7-5 in het voordeel van Rutger. Rond 16:30 stappen de jongens pas van de baan, en dat terwijl er ook nog een twééde ronde gespeeld moet worden vandaag. Wonderbaarlijk genoeg weet Rutger ondanks zijn eerdere marathonpartij ook deze wedstrijd te winnen na 2 uur spelen en dat betekent dat hij na ruim 6 uur enkelen de 3de ronde van de kwalificatie heeft bereikt. Daarnaast weten onder andere 2 Amerikaanse spelers (Paul en Dominic Barretto) de 3de ronde te halen, net als Juliana-spelers Lucas Bos en Bas van Zandbergen.

Na de kwalificaties worden ook verschillende partijen in de open categoriën gespeeld. Het schema zit enorm vol en dat betekent dat de banen continu bezet zijn. Een aantal snelle partijen maken dat we op de vroege avond weer redelijk op schema lopen, maar in de laatste ronde avondpartijen zien we langzaamaan op steeds meer banen 2 rode bordjes verschijnen. Op het centercourt wint Bas Twaalfhoven na 3 lange sets van Joost Grooteman in de HE3, terwijl op baan 8 ook een heuse thriller bezig is. Daar weten jeugdspelers Jesse de Nijs en Victor Germanus na een lange strijd hun wedstrijd in de HD6 te winnen van Marco en Ton Vierbergen (3-6 7-6 6-7).

Dinsdag spelen we om 10:00 uur laatste ronde kwalificatie**** bij de heren. Daarna zullen vanaf 12:00 te dames van start gaan om zich te kwalificeren voor het ranglijsttoernooi. Vanaf 13.30 tot op de late avond worden er daarnaast heel veel wedstrijden in de open categorieën gespeeld!

Posted in Toernooiblog 2018 | Leave a comment

Wisselbeker uitgereikt aan Bart de Gier

Uit handen van toernooidirecteur Onno Noordegraaf kreeg Bart de Gier de wisselbeker van het Boekweit|Olie Tennistoernooi uitgereikt.

Onno had Bart beloofd dat Bart de beker mee naar huis mocht nemen nadat Bart voor de vijfde maal het Boekweit|Olie Tennistoernooi bij de Heren had gewonnen. Maar eerst moest een nieuwe wisselbeker gekocht worden.

Zaterdag 13 januari 2018 was het zover. Tijdens het lesgeven van Bart, werd Bart “overvallen” door Onno en reikte Onno deze beker voor het laatst uit aan Bart.

Posted in Laatste Nieuws 2018 | Reacties uitgeschakeld voor Wisselbeker uitgereikt aan Bart de Gier

Zondag 16 juli: Finaledag!

De dag begint al vroeg, want we hebben vandaag maar liefst 44(!) finales op het programma staan. Zodoende mogen de “gelukkigen” al om 9:00 uur in de ochtend aantreden. Er zijn spelers bij die zich hebben geplaatst voor meerdere finales en Mats Bredschneijder is één van hen die zelfs in 3 finales staat!

Meteen in de ochtend zijn er, met name bij de jongere spelers al wat lange partijen. Meike Smit en Yara Kessens staan ruim 2,5 uur op de baan voor hun wedstrijd in de dames enkel D en ook de GD5 op baan 2 tussen Anika en Aron Ouwejan en Ferran Stijsiger en Bente Klerk klokt ongeveer dezelfde tijd. Gelukkig hebben we later op de dag weer wat ruimte in het programma waardoor de wedstrijden in de open categorieën, enkele uitzonderingen daargelaten, redelijk op schema verlopen. Hoe anders is het bij het ranglijsttoernooi…….

Om 11:30 betreden Chayenne Ewijk en Nina Kruijer het centercourt. Hoewel de eerste set niet heel snel gaat, verwacht dan nog niemand dat deze partij uiteindelijk meer dan 3 uur zal gaan duren. De tweede set gaat met 7-5 naar Nina en vlak daarna beginnen de eerste spatjes te vallen. Het is te weinig om het echt regen te noemen, maar te veel om de baan echt goed bespeelbaar te houden. Meerdere malen volgt er overleg tussen de scheidsrechter op de baan en hoofdscheidsrechter langs de kant en uiteindelijk wordt de wedstrijd op 6-5 in de derde set gestaakt vanwege de gladheid van het centercourt. Jasper Smit en Bart de Gier, die om 13:30 zouden beginnen aan hun finale in het ranglijsttoernooi, zitten dan al ruim anderhalf uur te wachten in de kantine. Nadat het een half uurtje bijna droog is geweest betreden de dames weer de baan en serveert Chayenne de wedstrijd uit (6-4 5-7 7-5).

Op het moment dat de heren staan in te spelen zijn we in de open categorieën al  bij de laatste speelronde aangekomen. Alleen de wedstrijden van 16:00 uur moeten nog gespeeld worden en daarna zijn alle finales afgerond, behalve die ene. Bart de Gier moet immers ná zijn enkel ook nog een dubbel spelen! Zijn tegenstanders zijn al op het park op het moment dat de enkel nog moet beginnen. Dat wordt dus even wachten. Met geen enkele behoefte om het schema van het ranglijsttoernooi nog enigszins vlot te trekken belanden de heren in de eerste set in een tie-break. Even lijkt het erop alsof Jasper daarna snel op de overwinning afstevent, maar niets is minder waar. Met een 7-6 5-3 voorsprong heeft hij de mogelijkheid de wedstrijd uit te serveren, maar Bart komt terug en wint de tweede set eveneens na een tie-break. De derde set gaat dan redelijk snel naar Bart en dat betekent dat Bart nu voor de vijfde(!) keer zijn naam mag bijschrijven op de wisselbokaal van het BoekweitOlie Tennistoernooi.

Aangezien de rest van de wedstrijden al lange tijd afgelopen zijn, is er tussen de herenenkel en herendubbel finale een korte prijsuitreiking. Daarna is er voor de liefhebber nog de herendubbelfinale als toetje.

De spelers van de HD**** hebben uren gewacht om uiteindelijk rond 20:00 uur de baan te betreden. Helaas gooit ook nu de (mot)regen weer roet in het eten. Het centercourt wordt al snel te glad om op te spelen en omdat de spelers de dag allemaal al wel lang genoeg vinden duren, wijken ze uit naar baan 2, die nog wel bespeelbaar is. De druppels blijven echter vallen, met als gevolg een tweede verplaatsing naar baan 5. Het trouwe publiek achtervolgt met paraplu en al de wedstrijd op de verschillende banen totdat deze uiteindelijk op baan 3 vervolgd zal worden. Nadat Bart de Gier en Paul Monteban de eerste set hebben gewonnen met 7-5, lijkt het er even op dat ook déze partij in een derde set zou kunnen belanden als de tweede set gelijk op blijft gaan. Dan weten Bart en Paul toch de beslissende break te maken en stappen zij om 21:30(!) als winnaars van de baan. Dit was met recht een lange finale-dag. De dag waarop de laatste wedstrijd op maarliefst 4 verschillende banen werd gespeeld, zal ons nog lang bijblijven.

Naast de spelers willen we ook iedereen die deze week zijn steentje heeft bijgedragen aan de organisatie van harte bedanken! Volgend jaar bestaat het BoekweitOlie Tennistoernooi 40 jaar! We hopen jullie bij deze jubileum-editie allemaal weer terug te zien!

 

 

Posted in Toernooiblog 2017 | Leave a comment

Zaterdag 15 juli

We beginnen om 9 uur al met de eerste wedstrijden en Eric Jansen, voorzitter van HLTV Juliana, staat als eerste op de baan. De wedstrijd in de HD6 35+ is nog een kwartfinale en omdat Eric en Bert Olthof deze met 6-4 in de derde set winnen mogen ze later op de dag nog een halve finale spelen. Het is een drukke dag voor de mannen want ook in de HD7 35+ hebben ze de halve finale bereikt. Zo zijn ze op deze zaterdag ook degene die in de avond als láátste nog de baan op gaan om een wedstrijd te spelen. Om 21:30 is het terras gezellig druk als de mannen hun partij op het centercourt winnen en de finale in de HD7+ bereiken.

Om 10:30 speelt Nina Kruijer tegen Annelou Nab de eerste halve finale van het ranglijsttoernooi. Nina heeft tot nu toe nog niet veel tegenstand gehad in het toernooi en evenveel games verloren als ze wedstrijden heeft gespeeld. Dit in tegenstelling tot Annelou. Zij heeft maarliefst 3 driesetters gewonnen om hier in de halve finale te staan. Nina, die het afgelopen jaar flink wat plaatsen is gestegen op de wereldranglijst, komt al snel in de wedstrijd voor te staan. Ze heeft duidelijk meer tegenstand dan in haar andere wedstrijden, maar toch weet ze ook deze partij in twee sets te winnen (6-4 6-3). Zondag speelt Nina om 11:30 uur de finale tegen de als eerste geplaatste Chayenne Ewijk. Zij won op zaterdag van Joany Pontjodikromo.

Een afmelding bij de heren zorgt ervoor dat we in dit schema maar één halve finale spelen vandaag. Jasper Smit krijgt van Justin Eleveld een vrijkaart naar de finale en dus hoeven alleen Bart de Gier en Kevin Boelhouwer nog tegen elkaar te strijden voor het tweede plekje op zondag. Jasper  won het toernooi al 2x eerder (in 2011 en 2013) en Bart, die Kevin in twee sets verslaat, wist het toernooi zelfs al 4x op zijn naam te schrijven (2007, 2009, 2010 en 2012)! De finale tussen Jasper en Bart zal zondag om  13:30 gespeeld worden.

Zondag spelen wij vanaf 9:00 uur alle finales. De laatste partijen zijn om 16:00 uur gepland en opvolgend zullen de prijzen uitgereikt worden.

Posted in Toernooiblog 2017 | Leave a comment