Donderdag 12 juli

Op donderdag wordt de tweede ronde van het ranglijsttoernooi gespeeld en daarnaast vele kwartfinales in het open toernooi.

Om 11:30 hebben we een mooie wedstrijd op het centercourt. Martijn Kerssens, die in het eerste team van Juliana speelt, maakt het de als zesde geplaatste Jesse Timmermans erg moeilijk in de tweede ronde. De eerste set gaat met 6-4 naar Jesse, waarna Martijn de tweede set met 6-3 wint. In de derde set spelen de jongens mooi tennis en deze wordt uiteindelijk toch gewonnen door Jesse. Martijn wint later op de dag wel de eerste ronde in de herendubbel en moet dus later in de week evengoed nog in actie komen in het ranglijsttoernooi.

In het begin van de avond krijgen we in een speelronde op 8 banen maarliefst 5 driesetters te verwerken. Naast het feit dat het schema daardoor iets achter begint te lopen krijgen de aanwezige spelers die daardoor nog een extra drankje willen halen te maken met een ander probleem: een landelijke pinstoring. In deze tijd blijken er steeds minder mensen contant geld op zak te hebben en zo blijkt het zelfs vrij ingewikkeld om iemand te vinden om wat cash van te lénen. Zodoende verschijnen er steeds meer briefjes met notities achter de bar en daardoor kan er gelukkig toch doorgeschonken worden ;).

Hoe later het wordt, hoe beter de weersomstandigheden worden om te tennissen. De wind gaat volledig liggen en voor de spelers is het een aangename temperatuur. De toeschouwers kruipen daarentegen steeds verder weg in de dekentjes die hier op het park te vinden zijn, want langs de baan begint het toch wat fris te worden. Jordi Hermans is net als eerder deze week de laatste die van de baan komt. Hij wint de kwartfinale in de HE5 met 6-2 6-1 van Rick van Galen en speelt zaterdag naast deze halve finale ook nog een halve finale in de HD4.

Vrijdag spelen we de kwartfinales van het ranglijsttoernooi en daarnaast natuurlijk nog kwartfinales in de open categoriën. Om 20:30 is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de pubquiz in de kantine! Dus trommel je team op en kom meedoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.