Zaterdag 14 juli: halve finales

De dag van de halve finales is zoals gewoonlijk helemaal vol gepland met wedstrijden.  En zoals het op een zaterdag in het finaleweekend hoort, worden er veel driesetters gespeeld. 19 in totaal maarliefst! Een van de uitzonderlijke wedstrijden van vandaag is de HD7 35+. Léon en Maurice Koopman spelen maarliefst 3(!) tiebreaks tegen Bert Olthof en André Schouten. Onnodig te zeggen dat het schema hierdoor vroeg op de dag al een beetje uitloopt, maar voor het publiek is het zeker een leuke wedstrijd om te kijken.

Op het centercourt wint rond dat tijdstip Justin Eleveld verrassend van Jasper Smit. Niet alleen een verrassing omdat Jasper onze eerste geplaatste speler is en hier al vele malen in de finale heeft gestaan, maar ook omdat hij met een set en een break voorsprong de mogelijkheid heeft de wedstrijd uit te serveren. Justin blijft doorvechten en weet het tij zodanig te keren dat hij even later toch als winnaar van de baan stapt (1-6 7-5 6-3).

Later op de middag wint Bart de Gier in 2 sets zijn halve finale van Kevin Boelhouwer. Bart is geen vreemde op de finale-dag van BoekweitOlie. Hij wist het toernooi al 5x eerder op zijn naam te schrijven en stond al vele malen meer in de finale. Op zondag speelt hij naast de enkel ook nog eens de dubbelfinale in het ranglijsttoernooi.

Bij de dames spelen zondag Joany Pontjodikromo en Marrit Boonstra tegen elkaar in de finale. Joany wist haar wedstrijd in 2 lange sets te winnen en Marrit kreeg een vrijbrief naar de finale van Chayenne Ewijk. Later op de zondagmiddag zullen Joany en Marrit nogmaals in actie komen in de finale van het dubbelspel, maar dan zullen ze náást elkaar op de baan staan.

In het open toernooi zien we nog een aantal flinke kraker. Ingrid Talsma en Nellie Voorthuijzen lijken even op een snelle winstpartij af te stevenen als ze de eerste set met 6-2 winnen van Irina Mol en Kirby Wessels. In de tweede set komen Irina en Kirby er steeds meer in en worden de rallies steeds langer. Nadat ze de tweede set gewonnen hebben, gaat ook de derde set weer gelijk op. De wedstrijd moet uiteindelijk in een tiebreak beslist worden, die Kirby en Irina nipt weten te winnen.

Laat op de avond is er nog steeds mooi tennis te zien op het park. Op baan 5 winnen Robert  van Beek en Mart Wieland na middernacht van oudwedstrijdcommissie-lid  Mathijs Jolie en zijn maatje Roeland Blom. De tiebreak in de tweede set gaat door tot maarliefst 12-10 voordat deze beslist is !Als laatste komen Lucas Bos en Martijn Kerssens van de baan nadat zij in de HD2 van Charlie Koper en Wouter den Bakker hebben gewonnen.

Zondag spelen we vanaf 9:00 uur 40 finales op het park. De finale van het ranglijsttoernooi zullen vanaf 11:30 achtereenvolgens op het centercourt gespeeld worden. We hopen jullie allemaal te begroeten op de blauwe berg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.