Zondag 15 juli: de finales!

De dag begint zoals wel vaker deze week al met een lekker zonnetje. Vanaf 9:00 uur in de ochtend worden de eerste finales gespeeld. Heel wat spelers komen vandaag meerdere keren in actie op de banen van HLTV Juliana. Zo ook de dames die het tegen elkaar opnemen in de finale van het DE**** schema. Marrit Boonstra gunt haar dubbelmaatje in deze wedstrijd geen game, maar later op de dag weet ook Joany Pontjodikromo beter in haar spel te raken en wint ze samen met Marrit de DD**** na een spannende driesetter van Donnaroza Gouvernante en Perla Nieuwboer (1-6 6-3 7-5).

De finale bij de heren wordt gespeeld tussen Justin Eleveld en Bart de Gier. Bart wist het toernooi al 5x te winnen en mocht daarom vorig jaar de trofee definitief mee naar huis nemen. Vandaag spelen de heren dus voor een gloednieuwe bokaal op het centercourt. De eerste set gaat gelijk op, maar Justin plaatst tegen het einde van de set een break waardoor hij die met 6-4 wint. In de tweede set loopt hij eerder uit, waarna hij deze met 6-2 op zijn naam schrijft. BoekweitOlie is hiermee het eerste 4-sterren ranglijsttoernooi waar Justin zegeviert en zo graferen we voor het komende jaar voor de afwisseling eens een andere naam op de beker!

De middag wordt traditioneel afgesloten met de finale HD****. Bart de Gier strijdt hier nogmaals om de titel met zijn dubbelmaatje Sidney de Boer. De twee die al heel wat keren hebben deelgenomen aan het BoekweitOlie tennistoernooi nemen het in de finale op tegen de twee 18-jarige Amadatus Admiraal en Yannick Verwater. De laatste 2 winnen de eerste set overtuigend met 6-1, maar in de tweede set wordt de partij al spannender. De jonge honden op de baan lijken zichzelf af en toe te verbazen met hun eigen spel en draven vrolijk heen en weer om ballen te rapen tussen de punten door. Hoewel ze door hun aanstekelijke vrolijkheid op de baan een groot deel van het publiek op hun hand krijgen, slaat dit deels om als de set in een tiebreak moet worden beslist. Het zou immers nóg leuker zijn als we nog een set langer konden genieten van deze wedstrijd en dus zwelt het applaus voor Bart en Sidney steeds verder aan. Het mag helaas niet meer baten en de dubbel wordt uiteindelijk toch nog in 2 sets beslist (6-1 7-6).

Na de HD**** finale staan er nog twee wedstrijden op de baan. De HD4 die wordt gespeeld op baan 7 winnen de van Curaçao afkomstige Quintan en Xaveam van wijk in 3 sets, waarna we alleen nog de GD3 op baan 4 hebben staan.

Doordat Charli Koper eerder al een lange partij had in de HD2, is deze wedstrijd later dan gepland de baan op gegaan. Hij wist die dubbel samen met Wouter den Bakker wel te winnen (5-7 6-4 6-2), maar heeft het nu in de GD3 moeilijker. Het onderonsje tussen spelers van TV Hoorn is een leuke afsluitende partij om naar te kijken. David Josepa en Naomi de Kwaadsteniet winnen de wedstrijd uiteindelijk met 6-3 6-4.

Dan is het (eindelijk) tijd voor de prijsuitreiking! Traditie-getrouw worden ook bij deze jubileum-editie onder andere Hoornse broeders uitgereikt aan alle prijswinnaars. Omdat de heren die de hoogste categorie hebben gewonnen het park al verlaten hebben, neemt Rutger Cramer (winnaar HE3) het laatste woord en dan is daar het einde van een geslaagde toernooiweek!

We willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen dit toernooi weer tot een succes te maken. Onder andere onze sponsors, kantinecommissie, accomodatieploeg (want vergeet niet dat de banen heel wat keren gesproeid moesten worden deze week!) en natuurlijk alle deelnemers! Wij hebben er van genoten en hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien voor de 41ste editie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.