Vrijdag 13 juli

Vandaag spelen we de laatste kwartfinales. In het ranglijsttoernooi van de heren zien we eigenlijk geen verrassingen. De 4 spelers met de hoogste plaatsing, Jasper Smit (1), Bart de Gier (2), Kevin Boelhouwer (3) en Justin Eleveld (4) bereiken allemaal de halve finale. Bij de dames is het een heel ander verhaal. De als eerste geplaatste titelverdedigster Chayenne Ewijk, is de enige van de top 4 geplaatste speelsters die daadwerkelijk bij de laatste 4 zit. Zij speelt in die halve finale tegen Marrit Boonstra, die een walk over kreeg van de als vierde geplaatste Lizette Blankers. In de andere helft spelen Annick Melgers en de als 7de geplaatste Joany Pontjodikromo tegen elkaar.

Op het park wordt het zonnige weer afgewisseld met lichte bewolking die zo af en toe voor een klein beetje verkoeling zorgt op de baan. Hoewel het om te spelen af toe toch wat aan de warme kant is, is het voor het publiek langs de zijlijn heerlijk vertoeven met dit weer.

Ondertussen gaat in de kantine de TV op de halve finale van Wimbledon. Verbaasde gezichten treffen we in de loop van de avond wanneer spelers die rond het begin van de 5de set de baan op gingen, vervolgens zien dat die halve finale tussen Anderson en Isner nog steeds bezig is als ze van de baan af komen. Het spektakel zorgt voor een mix van buiten tennis kijken en binnen in de kantine die andere wedstrijd volgen. De live-muziek wordt ingezet vanaf een uur of 9 en een klein uurtje later staan alle wedstrijden op de baan en tennissen de laatste paar spelers zich naar de halve finale.

Op zaterdag worden álle halve finales gespeeld. Op het centercourt zullen achtereenvolgens de halve finales in het enkelspel van het ranglijsttoernooi worden gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.