Donderdag 11 juli

De eerste wedstrijd van de dag is meteen een hele lange. Pantha Ardani en Julia Enderink kennen elkaar door en door en dat maakt het voor beide moeilijk om van elkaar te winnen. Nadat de eerste set in de DE-D wordt gewonnen door Julia, gaat de tweede in een tiebreak naar Pantha. Zij wint ook de derde set en speelt zaterdag in de halve finale tegen Julia’s dubbelmaatje, Milou Starke.

De hele middag is het genieten aan de kant van baan 2 en 3. Op deze twee aan elkaar grenzende banen worden tegelijkertijd twee fantastische partijen gespeeld. Op baan 2 staat Rowie Kouw tegen Jaimy-Gayle van de Wal. De eerste set wordt gewonnen door Jaimy-Gayle, maar Rowie komt in de tweede set steeds beter in de wedstrijd. Ze pakt de tweede set en komt vervolgens in de derde met 5-2 voor. Nu lijkt het alsof de wedstrijd bijna afgelopen is, maar niets is minder waar. Op hetzelfde moment vindt er een ware titanenstrijd plaats op baan 3. Vanwege zijn ranking zou Moos Sporken meteen tot het hoofdtoernooi toegelaten zijn, maar hij koos er zelf voor om eerst kwalificatie te spelen, omdat hij graag veel uren op de baan wilde maken. Dat laatste is hem zeker gelukt. Nadat hij gister al ruim 3 uur op de baan stond tegen David Josepa, speelt hij vandaag een marathonpartij tegen Matthew Pierot. Hij wint de eerste set, maar de tweede gaat in rap tempo naar Matthew. Vanaf de derde set blijft het gelijk opgaan en terwijl Jaimy-Gayle zich op baan 2 terugknokt tot 5-5, zien we ook op baan 3 aan beide kanten steeds meer gele bordjes verschijnen. Sander Arends zit als toeschouwer zo in de wedstrijd dat hij niet doorheeft dat zijn geliefde bolletjes met hagelslag al enige tijd op de stenen onder het toeschouwersbankje liggen. Door de spanning van deze wedstrijden is het echter onmogelijk om even naar de kantine te gaan om schone broodjes te halen en dus wordt het gravel ervan afgeveegd en worden de zoete hageltjes toch gewoon genuttigd (een beetje immuunsysteem moet daar toch tegen kunnen). Ondertussen komt het bij de meiden aan op een tie-break. De derde set van de jongens eindigt in 7-5. Alsof er gespeeld wordt volgens een filmscript wint Rowie haar matchpoint precíés op hetzelfde moment als Matthew. De  vier spelers lopen tegelijk naar het net en schudden elkaar de hand, terwijl het publiek rondom baan 2 en 3 een daverend applaus laat horen.

Het hoofdpijndossier van dit jaar blijkt de DD7. We hebben hier namelijk een poule van gemaakt, maar plantechnisch blijkt het erg ingewikkeld om 4 koppels ieder 3 wedstrijden te laten spelen. Ondanks het vele heen-en-weer geschuif met  partijen waren Monique de Vries, Claudia Zomerdijk, Lizzy Brugmans en Ramona Hart om 18.00 uur allemaal aanwezig om hun partij te spelen. Lizzy en Ramona wonnen deze week al eerder een wedstrjid na een tiebreak in de derde set en ook dit maal moet er een derde set aan te pas komen. Monique en Claudia winnen de wedstrijd na een lange strijd met 7-5 3-6 6-4.

’s Avonds hebben we een mooie dubbel in de hoogste categorie tussen Juliana-spelers Milco Trampe en Hugo Mes en TV Hoorn-spelers Wesley Dekwaadsteniet en David Josepa. Het terras is nog goed gevuld en de jongens maken er een mooie pot van. De overwinning is na anderhalf uur voor de thuisspelers (6-4 6-4).

Morgenmiddag en avond ook weer toptennis op het park van HLTV Juliana met om 11.30 de eerste kwartfinale van het ranglijsttoernooi en om 19.00 en 20.45 nog herendubbels in de categorie 1. Daarnaast is het morgen vanaf 21.00 uur CASINOAVOND, dus kom allemaal dat dollarbiljet inleveren voor fiches en speel tot 1.00 uur voor de hoofdprijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.