Maandag 8 juli – start kwalificatie

Vandaag barst bij de heren de harde strijd los om een plek in het hoofdschema van het ranglijsttoernooi te bemachtigen. Er zijn 4 plekken beschikbaar, maar er zijn maarliefst 27 jongens komen opdagen om een poging te wagen. Dat betekent dat op de eerste 5 geplaatste spelers na, iedereen maarliefst 3 rondes moet winnen om in het hoofdtoernooi te komen. Voor de toeschouwers is het zonnetje zeer aangenaam, maar op de baan is te zien dat de warmte soms ook een downside kan hebben. Rode en bezwete gezichten zwoegen op de banen van HLTV Juliana.

Net als vorige week bij het kwalificatietoernooi in Heerhugowaard, loten Janys van der Stel en Joost Bos in de eerste ronde tegen elkaar. Gelijk aan vorige week wordt het een spannende wedstrijd maar dit maal komt er een andere winnaar uit de bus. Joost Bos tennist zich in 3 sets naar de tweede ronde, maar verliest daarin van Ricardo Hagendoorn, de nummer 6 van de plaatsingslijst.

Op het centercourt speelt even later Wesley Dekwaadsteniet uit het eerste team van TV Hoorn tegen Heerhugowaard-speler Jeroen Gortworst. De eerste anderhalve set lijkt  er geen vuiltje aan de lucht voor Jeroen en hij komt voor met 6-1 3-0. Daarna slaat de twijfel een beetje toe en weet Wesley er nog een spannende tweede set van te maken. De wedstrijd wordt uiteindelijk toch gewonnen door Jeroen. Hij speelt morgen om 10.00 uur de laatste ronde van de kwalificatie tegen Conan de Bruin.

Even later hebben we op baan 1 een heuse kraker tussen Nick van Rosberg en Sem Snoek. Laatstgenoemde wint de eerste set ogenschijnlijk makkelijk, maar in de tweede set gaat het gelijk op. Deze gaat na ruim een uur spelen naar Nick na een zinderende tiebreak. Toch weet Sem zich te herpakken en hij speelt zichzelf naar de laatste ronde van de kwalificatie. Morgen zal hij om 10.00 uur aanvangen tegen Moos Sporken. Deze laatste werd in 2008 al eens Europees kampioen t/m 14 jaar en heeft ook de titel voor Nederlands kampioen t/m 16 jaar in de wacht gesleept. Toptennis dus!

In de avond worden er nog veel wedstrijden in de open categorieën gespeeld. De jongens Beerepoot winnen na een superlange partij in de HD6 met 6-4 4-6 7-5. Ook de dames in de categorie DD7+ willen graag waar voor hun geld en blijven extra lang op de baan staan. Ze spelen bijna het maximaal aantal games dat mogelijk is in een wedstrijd. Laat op de avond stappen Claria Beerepoot en Marieke Luiken als winnaars van de baan. Zij wonnen met 7-6 5-7 7-5 (!) van Beatrice Antoniou en B. Ardani. Ook Tom Segers en Jeffrey Westerneng maken er een lange wedstrijd van. Tom speelt voor het eerst in zijn leven op gravel, maar weet de wedstrijd uiteindelijk toch te winnen.  Hekkensluiters zijn Ellen van Lunteren en Pien Meertens. Zij stappen pas om 00.50 van de baan. Even leek het erop dat er om dat tijdstip zelfs nog een derde set gespeeld moest worden! Maar Ellen wist de tiebreak in de tweede set toch te winnen en gaat door naar de kwartfinale.

Morgen beginnen we zoals gezegd om 10.00 uur met de laaste kwalificatieronde van de heren. Daarna mogen om 12 uur de dames hun beste tennis laten zien om een plek in het hoofdtoernooi te bemachtigen. Er staat ook weer veel zon op het programma, dus kom allemaal kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.