Woensdag 10 juli: start hoofdtoernooi

’s Ochtends om 10 uur beginnen de eerste wedstrijden van het ranglijsttoernooi. De geplaatste spelers die in de ochtend moeten aantreden komen allemaal vrij gemakkelijk hun ronde door. Bart de Gier wint zijn wedstrijd zelfs zonder een game te verliezen en bij de dames weten Nicolette van Uitert en Marcella Koek hetzelfde te presteren.

Vlak na de middag dienen de eerste driesetters zich aan. Op baan zeven een onderonsje van spelers van TV Heerhugowaard. De kreunen zijn vanaf de kantine te horen en ook de bouwvakkers die naast het tennispark een hotel proberen te bouwen kunnen meegenieten. Sidney de Boer wint de wedstrijd van Jake Mak met 3-6 6-4 6-3.

Op het centercourt spelen op hetzelfde moment twee heren uit het eerste team van Juliana tegen elkaar. Trainer Bas Wild wint het van teamgenoot Leon Vellekoop in een driesetter. Gevolg hiervan is dat Bas morgen 3x mag aantreden. Hij speelt zowel in het ranglijsttoernooi als in het open toernooi en heeft zich ook nog aangemeld voor de herendubbel van het ranglijsttoernooi. Een drukke dag dus morgen!

Dan is er de wedstrijd op baan 4. David Josepa. Ja, daar hebben we eerder over geschreven. Het is namelijk niet de eerste keer dat door deze speler het hele schema in de soep loopt. Ook vorig jaar wist meneer Josepa het te presteren om ruim drieënhalf uur op te baan te staan. Toen was de tegenstander Koen Wiggemans. Nu is het Moos Sporken die eraan moet geloven. De jongens stappen voor 14.00 uur de baan op en hoewel de eerste set nog redelijk snel naar Moos gaat (6-2) worden de rallies langer en langer. Ook aan de games lijkt soms geen eind te komen en terwijl het publiek toestroomt gaat het tot ver in de derde set gelijk op. Rond 17.30 is de wedstrijd eindelijk beslist en mag Moos zich de winnaar noemen. Het publiek heeft ervan genoten jongens!

In de categorie ‘opvallende uitslagen’ hebben we vandaag een plaatsje voor Sander Arends (nummer 4 geplaatst in het ranglijsttoernooi). Hij verliest de eerste set in een tiebreak van Sem Snoek om daarna niet één game meer prijs te geven (6-7 6-0 6-0).

Laat op de avond spelen jeugdspelers Julia Enderink en Milou Starke nog een spannende dubbel in de categorie 5 op baan 4. De eerste set gaat naar de tegenstanders, maar de meiden weten zich terug te knokken in de wedstrijd. Iets voor middernacht komen ze als winnaressen van de baan. Ook Martin Brouwer en Pascale Haertlein maken er een spannende pot van in de GD7. Zij winnen na drie spannende sets van Victor en Monique van de Lest (6-7 6-4 6-3).

Morgen spelen we overdag de tweede rondes van het ranglijstoernooi. In de avond staan de dubbels in de hoogste categorie op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.