Een wisselvallig weekje

Op dinsdag 8 juli spelen wij de laatste ronde van het kwalificatietoernooi bij de heren en starten ook de dames. Vol goede moed beginnen de wedstrijden op de buitenbanen van ons park op De Blauwe Berg. Een enkeling weet de wedstrijd ook daadwerkelijk buiten af te ronden, maar al snel rent iedereen naar binnen en is de eerste stortbui een feit. Later op de dag zullen er nog velen volgen. Er zit dus niets anders op dan zoveel mogelijk wedstrijden in Sportcentrum West-Friesland af te spelen. Het schema loopt al snel aardig uit en dat hebben we vooral aan een speler te danken. Vic Mens is zijn partij in de HE-C buiten begonnen en speelt deze vervolgens af in de hal, maar er lijkt maar geen eind aan te komen. Hij wint uiteindelijk met 7-6 4-6 7-6, waarna hij in de middag nog een keer in dezelfde categorie moet aantreden. Ook tegen Job Boersma heeft Vic 3 lange sets nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken (6-3 3-6 7-5). Nog meer driesetters van andere spelers volgen en maken het onmogelijk om alle wedstrijden van de dinsdag af te spelen. Het een en ander wordt verplaatst en we hopen maar dat later in de week de zon een keer gaat schijnen.

Dit is op woensdag 9 juli nog niet het geval. Vanwege de slechte weersvoorspellingen, de wedstrijden van dinsdag die nog gespeeld moeten worden, en het feit dat Nederland vanavond tegen Argentinië speelt, is besloten om het ranglijsttoernooi van de dames (op een enkele wedstrijd na) op donderdag te laten aanvangen. Het wolkendek blijft de hele dag boven de tennisbanen hangen, maar gelukkig hoeven uiteindelijk maar een paar wedstrijden in de hal gespeeld te worden. Op deze woensdag hebben we wel een aantal snelle potten en daardoor zijn we mooi op tijd klaar zodat iedereen de halve finale van het WK kan kijken.

Een grote omslag in het weer laat zich zien op donderdag 10 juli. Liep gister iedereen nog rond in een dikke jas en werden de paraplu’s gebruikt om de regen tegen te houden, vandaag komen er paraplu’s tevoorschijn om toeschouwers te beschermen tegen de zomerse zon. De grauwe dagen van hiervoor worden op slag vergeten en slippers, ijsjes en zonnebrillen duiken overal op. Een zware dag voor de dames die twee rondes moeten afwerken in het ranglijsttoernooi. Weer hebben we te maken met veel driesetters, waardoor we later op de dag met een aantal partijen moeten uitwijken naar de banen van TV Hoorn. De laatste wedstrijden lopen iets uit, maar gaan toch nog voor 23.00 uur de baan op. Natuurlijk is de állerlaatste wedstrijd die de baan op gaat áltijd een driesetter en dus is het toch ver na middernacht als  Michael Rodermond en Rosanne Tijmes in de GD6 van Dick en Chantal Bos winnen (7-6 2-6 6-3).

Wij maken ons op voor de kwartfinales van het ranglijsttoernooi.Vanaf 11.30 uur beginnen wij met de enkels en tot laat op de avond kunt u naast het casino in de kantine genieten van mooie partijen op het centercourt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.