Maandag 7 juli: start kwalificatie

Tot 11.30 kunnen de heren zich inschrijven voor het kwalificatietoernooi. Met 24 deelnemers hebben we een aardig schema en dus wordt er vanaf 12.00 uur volop getennist. In de eerste ronde zien we veel twee setters met een uitzondering op baan 4. Daar speelt Juliana-speler Job Boersma tegen Remco Reinhard van T.V. Heerhugowaard. De eerste set gaat met 7-6 naar Remco en ook de tweede set gaat gelijk op. Job weet de tweede set in een tiebreak te winnen en dus zijn de jongens al aardig lang onderweg als aan de derde set wordt begonnen. Dan is de spanning een beetje uit de wedstrijd verdwenen en weet Remco de beslissende set te winnen zonder nog een game prijs te geven (7-6 -6-7 6-0)

Na de eerste twee rondes van het kwalificatietoernooi worden er ook wedstrijden gespeeld in de open categorieën. Een echte kraker is te aanschouwen op baan 8. Daar speelt Luca Braan in de HE-E tegen trainingsmaatje Ole Bredschneijder. Bijna drie uur staan de jongens op de baan, maar uiteindelijk is het Ole die aan het langste eind trekt (2-6 7-6 7-5).

Nog een opvallende wedstrijd vroeg in de avond als Rachel Vet en Ilse van den Reek in de DD4 tegen Chelsea en Jasmine Apawti spelen. Na een wisselvallig begin van de wedstrijd moet er een derde set aan te pas komen om uit te maken welk koppel er met de winst vandoor gaat. Even lijkt het alsof deze set makkelijk naar Chelsea en Jasmine gaat als zij met 5-0 voorkomen. Rachel en Ilse geven zich echter niet zomaar gewonnen en vechten zich terug in de wedstrijd. Even later staat het opeens 5-5 en lijken de kansen weer gelijk. Uiteindelijk weten Rachel en Ilse na hun fantastische comeback ook de tiebreak eruit slepen en zijn zij de winnaressen van deze wedstrijd.

Ook later op de avond is er mooi tennis te zien op het park. Op het centercourt wint Michel Koning met 6-3 6-1 van Milco Trampe in de HE-A en weet bij de dames Tessa van de Ploeg de halve finale van de DE-A te bereiken ten koste van Emma Kranendonk.

Dinsdagochtend spelen wij om 10.00 uur ’s ochtends de laatste ronde van het kwalificatietoernooi van het heren. Vanaf 12.00 uur krijgen ook de dames de kans zich te kwalificeren voor het ranglijstoernooi.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.