Vrijdag 11 juli: kwartfinales

Vrijdag beginnen we vroeg op de dag met de eerste kwartfinales van het ranglijsttoernooi. Ook in de open categoriën spelen we vandaag veel kwartfinales en zijn er veel deelnemers die meerdere keren moeten aantreden. Zo spelen zowel Moos Sporken als Michel Koning deze vrijdag maarliefst 3 partijen. Eerst spelen zij tegen elkaar in de halve finale van de HE-A, waarbij Moos doorgaat naar de finale. Daarna spelen zij beide een kwartfinale in het ranglijsttoernooi en ook later op de dag spelen beide spelers nog een dubbel.

Vanaf het begin van de avond houden wij angstvallig de buienradar in de gaten, want als we de weerberichten mogen geloven komt er een enorme stortbui onze kant op. Maar dan is het wonder van BoekweitOlie een feit! Het lijkt wel alsof we voor het eerst in jaren gespaard blijven door de regenwolken, terwijl die in de rest van Hoorn de straten onder water leggen. Op een haar na mist de enorme wolkbreuk die gisteravond ons land over trok ons tennispark en kunnen we dus gewoon buiten doorspelen.

Dat is maar goed ook want laat op de avond hebben we nog mooie wedstrijd op het programma. Babs van Kampen speelt de kwartfinale van het ranglijsttoernooi tegen Rowie Kouw. Ze wint de wedstrijd in drie sets en moet laat op de avond ook nog een dubbel spelen. Bijna als laatste van de avond betreed ze de baan nogmaals met haar dubbelpartner Jitske Frankenhuis. Langzaam trekt er mist over de baan en even lijkt het erop alsof het straks nog lastig gaat worden om de overkant van het veld te zien. Jitske en Babs stappen als laatste van de avond als winnaars van de baan. Zaterdag om 17.00 uur spelen zij de halve finale DD van het ranglijsttoernooi.

Zaterdag spelen wij de halve finales met om:

10:30 -> DE****  Daniëlle Harmsen – Babs van Kampen

12:00 -> HE****  Bart de Gier – Mark de Jong

13:30 -> HE**** Jasper Smit – Nick van der Meer

15:15 ->  DE**** Mandy Wagenmaker – Olga Kalyuzhnaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.