Vrijdag 4 juli 2014 – voorbeschouwing

Goed deelnemersveld bij het Boekweit | Olie Tennistoernooi 2014

Morgen, op zaterdag 5 juli 2014 start op de tennisbanen van HLTV Juliana aan de Blauwe Berg de 36e editie van het Boekweit|Olie tennistoernooi. Met ongeveer 420 deelnemers en ruim 400 wedstrijden is de deelname in de rubrieken goed te noemen.

Het Boekweit | Olie Tennistoernooi kent een Nationaal Ranglijsttoernooi met vier sterren, zowel bij de heren als bij de dames en is hiermee een van de sterkste Nederlandse Ranglijsttoernooien.

RANGLIJSTTOERNOOI

Bij het heren enkelspel HE-1 staat vijfvoudige Nationaal kampioen en winnaar van het Boekweit|Olie Tennistoernooi 2013 Jasper Smit met een 8ste plaats op de Nationale Ranglijst als 1ste geplaatst op de acceptatie lijst, vóór de Nederlandse sub-toppers Mark de Jong (nr. 10 en Nationaal kampioen 2012), Nick van der Meer (nr. 12) en Bart de Gier (nr. 13 en viervoudig winnaar van het Boekweit Olie Tennistoernooi).

Bij het dames enkelspel DE-1 staat winnares van het Boekweit|Olie Tennistoernooi 2013 Daniëlle Harmsen met een 5de  plaats op de Nationale Ranglijst als 1ste geplaatst op de acceptatie lijst, gevolgd door onze Nationale top-speelster Olga Kalyuzhnaya (Nationaal kampioene 2012 buiten, finaliste Nationale kampioenschappen 2013 indoor en viervoudig winnares van het Boekweit Olie Tennistoernooi) en onze Nederlandse sub-toppers, Mandy Wagemaker (nr. 15), Nicollette van Uitert (nr. 17) en Jainy Scheepens (nr. 20). Zowel bij de heren als bij de dames is de deelname aan het Nationale Ranglijsttoernooi in de breedte sterker geworden

Het zal bij de heren als bij de dames een spannende strijd worden om de titel, waarbij vermeldenswaard is dat zowel Bart de Gier als Olga Kalyuzhnaya voor hun vijfde titel gaan van het Boekweit Olie Tennistoernooi.

2 T/M 8- EN 5 35+ T/M 7 35+ RUBRIEK EN ACTUEEL RATING TOERNOOI

310 spelers en speelsters hebben zich ingeschreven voor de 2- t/m en 8 en de 5 35+ t/m 7 35+ rubrieken en het actueel rating toernooi in het heren- en damesenkelspel.

De deelname is bij het ratingtoernooi van het herenenkelspel goed te noemen. Het niveau van de top-shift is hoog. In het hoogste ratingschema staat Bart de Gier als 1e geplaatst en Michel Koning (begin dit jaar coach geweest van Igor Sijsling) als 2e geplaatst. Bij het damesenkelspel is de totale deelname licht tegenvallend, maar ook hier is het niveau van de top-shift hoog te noemen In het hoogste ratingschema bij de dames staat Babs van Kampen, 1e team speelster bij TV Hoorn als 1ste geplaatst.. Het deelnemersveld in de overige rubrieken is goed te noemen, en gelijk aan in 2013.
Het is vermeldenswaardig dat in de HD 7 35+ een koppel van 154 jaar oud deelneemt.

HET TOERNOOI

Het toernooi begint zaterdag 5 juli met wedstrijden uit de 2- t/m 8-rubrieken. Op maandag 07 juli en op dinsdag 08 juli kan op het tennispark tot 11.30 uur ingeschreven worden voor de kwalificaties van resp. HE-1 en DE-1 en worden vanaf 12.00 uur respectievelijk de kwalificaties voor de HE-1 en de DE-1 gespeeld. Op woensdag 09 juli wordt gestart met de eerste ronde partijen van het hoofdschema van de HE-1 en DE-1. De finales van alle rubrieken zijn op zondag 13 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.