Maandag 6 juli: internationale spelers in kwalificatietoernooi

Om 12:00 uur vangt het kwalificatietoernooi voor het nationale ranglijsttoernooi aan. Voor de loting melden zich 18 heren die zullen strijden om 4 beschikbare plekken in het hoofdtoernooi. De dag begint met een aantal vlotte partijen, waarbij zowel Sam Meessen als Artemie Armari geen game  verloren laten gaan. Laatstgenoemde is een Amerikaanse speler die een aantal weken in Nederland toernooien speelt. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de Hoornse Wesley Dekwaadsteniet. De eerste set van deze partij is voor Artemie duidelijk lastiger dan zijn eerste ronde. Zeker tegen het einde van de eerste set lijkt Wesley het geluk aan zijn zijde te hebben en valt alles nipt binnen de lijnen. Op het centercourt draait deze set uit op een tiebreak. Hierin heeft Artemie flink de overhand en laat hij de overwinning niet meer aan zich voorbij gaan. De tweede set wint hij met 6-0 en daarom is hij nu nog maar 1 overwinning verwijderd van een plaats in het hoofdtoernooi. Ook zijn maatje Connor Grady speelde mee in het kwalificatietoernooi. Hij wist echter niet door te komen, maar samen komen de jongens op donderdagavond nog in actie in het dubbelspel.

Later op de dag worden er ook wedstrijden in de overige categoriën gespeeld. Een flinke kraker zien we in de DD8 waar Miraela Kuin en Marieke Vonk bijna 3 uur op de baan staan tegen Eline Deken en Frances Groot. De koppels winnen in de eerste 2 sets beide een tie-break waarna de derde set de beslissing moet geven. Miraela en Marieke trekken hierin aan het langste eind, maar omdat de dames in een poule spelen kan er in deze categorie nog van alles gebeuren.

Laat op de avond natuurlijk ook nog een lange wedstrijd. Het zal immers niet de eerste keer zijn dat spelers die bijna als laatste van de avond de baan betreden een ultra lange driesetter spelen. Erwin Toepoel en Ben Zuidema winnen rond de klok van 1 uur hun HD7 35+ met 7-6 in de derde set.

Dinsdag spelen we vanaf 12:00 het kwalificatietoernooi voor de dames. Ook voor hen zijn er nog 4 plekken beschikbaar in het hoofdschema van het ranglijsttoernooi. Om 18.15 en 21.30 staan verder wedstrijden gepland in de HE-A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.