START BOEKWEIT OLIE TENNISTOERNOOI 2015

Goed deelnemersveld bij het Boekweit | Olie Tennistoernooi 2015

HOORN – Op zondag 5 juli 2015 start op de tennisbanen van HLTV Juliana op de Blauwe Berg de 37e editie van het Boekweit|Olie Tennistoernooi. Met ongeveer 380 deelnemers en een te verwachten aantal van 370-380 wedstrijden is de deelname in de rubrieken redelijk te noemen. De deelname is echter een kleine 10% minder dan in voorgaande jaren, helaas een trend bij vele toernooien dit jaar.

Het Boekweit|Olie Tennistoernooi kent een Nationaal Ranglijsttoernooi met vier sterren, zowel bij de heren als bij de dames en is hiermee één van de sterkste Nederlandse Ranglijsttoernooien.

RANGLIJSTTOERNOOI

Bij het heren enkelspel HE-1 staat de viervoudige winnaar van het Boekweit|Olie Tennistoernooi Bart de Gier met een 13e plaats op de Nationale Ranglijst als 1ste geplaatst op de acceptatie lijst, vóór de Nederlandse subtopper Mark de Jong (nr. 15 op de Nationale Ranglijst). Nick van der Meer , winnaar van het Boekweit|Olie Tennistoernooi 2014 en Jasper Smit, winnaar van het Boekweit|Olie Tennistoernooi in 2011 en 2013, zijn er dit jaar helaas niet bij vanwege competitieverplichtingen in Duitsland.

Bij het dames enkelspel DE-1 staat winnares van het Boekweit|Olie Tennistoernooi 2013en 2014 Daniëlle Harmsen met een 4de plaats op de Nationale Ranglijst als 1ste geplaatst op de acceptatie lijst, gevolgd door onze Nationale topspeelster Olga Kalyuzhnaya, nr. 7 op de Nationale Ranglist en viervoudig winnares van het Boekweit Olie Tennistoernooi) en Nicole Thyssen, winnares van het Boekweit|Olie Tennistoernooi in 2010 en een 18e plaats op de Nationale Ranglijst.

Vooral bij de dames is de deelname aan het Nationale Ranglijsttoernooi in de breedte sterker geworden.

Het zal bij de heren als bij de dames een spannende strijd worden om de titel, waarbij vermeldenswaard is dat zowel Bart de Gier als Olga Kalyuzhnaya voor hun vijfde titel gaan van het Boekweit Olie Tennistoernooi.

2- T/M 8- EN 5 35+ T/M 7 35+ RUBRIEK EN ACTUEEL RATING TOERNOOI

270 spelers & speelsters hebben zich ingeschreven voor de 2- t/m en 8 en de 5 35+ t/m 7 35+ rubrieken en het actueel rating toernooi in het heren- en damesenkelspel.

De deelname is bij het ratingtoernooi van het herenenkelspel vrij goed te noemen. Het niveau van de top-shift is hoog. In het hoogste ratingschema staat Moos Sporken als 1e geplaatst en Bart de Gier als 2e geplaatst. Bij het damesenkelspel is de deelname tegenvallend. De top-shift, het hoogste ratingschema bij de dames, is nog niet geloot en staat nog open.

Het deelnemersveld in de overige rubrieken is redelijk te noemen, maar minder dan in 2014.

HET TOERNOOI

Het toernooi begint zondag 5 juli met wedstrijden uit de 2- t/m 8-rubrieken. Op maandag 06 juli en op dinsdag 07 juli worden vanaf 12.00 uur respectievelijk de kwalificaties voor de HE-1 en de DE-1 gespeeld. Op woensdag 08 juli wordt gestart met de eerste ronde partijen van het hoofdschema van de HE-1 en DE-1. De finales zijn op zondag 12 juli.

Een volledig (dag- en week)programma en de wedstrijdschema’s zijn te vinden op www.boekweitolietennis.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.