Vrijdag 10 juli

We beginnen de dag met de eerste kwartfinales van het ranglijsttoernooi bij de dames. Danielle Harmsen en Dominique Karregat winnen beiden hun wedstrijd in 2 sets en spelen zaterdag op 16:45 uur in de halve finale tegen elkaar. Even later zien we een mooie kwartfinale bij de heren. Adriaan de Jager speelt tegen Daan Maasland en de ballen lijken af en toe oneindig vaak heen en weer te gaan. Adriaan heeft er meer dan 2,5 uur voor nodig om Daan te verslaan (7-5 7-5), en dan is het nog niet eens een driesetter geworden!

Op het centercourt speelt dan de Australische Karis Ryan tegen Arianne Hartono. Het lijkt af en toe wel een wedstrijd om wie het hardst kan slaan en beide dames zijn hier ontzettend goed in, waardoor het publiek op het terras met volle teugen geniet van deze wedstrijd. De Australische moet het in de tweede en derde set echter afleggen tegen Arianne en dus is ook ons laatste internationale tintje uit het hoofdtoernooi geslagen. Arianne Hortono speelt zaterdag om 11:30 uur de halve finale tegen Joany Pontjodikromo.

Net voor de start van de jaarlijkse modeshow maakt Mark de Jong zijn matchpoint tegen Zen Zijlstra op het centercourt. Het tennis op deze baan wordt daarna even onderbroken om de outfits van Bij Kaar te bewonderen op het terras. Het is fantastisch weer en dus genieten veel mensen onder het genot van een drankje op het terras van de kleding die wordt geshowd.

In de avond hebben we nog mooie herendubbels op het programma staan. Zen, die vlak voor de modeshow al een mooie wedstrijd speelde op het centercourt, mag weer op de voorste baan aantreden om het met Jeroen van de Ven op te nemen tegen Kevin Boelhouwer en Vincent van den Honert. De jongens maken er een hele mooie wedstrijd van op het centercourt en het terras blijft tot het einde van de wedstrijd goed gevuld. Rond 22:30 winnen Kevin en Vincent de wedstrijd na een lange partij (7-5 3-6 6-3). Kevin Boelhouwer, Mark de Jong en Bart de Gier komen zaterdag allemaal zowel in het enkelspel als in het dubbelspel in actie.

Zaterdag beginnen we om 11:30 met de eerste halve finale in het ranglijsttoernooi. De andere halve finales zullen aansluitend op het centercourt gespeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.