Zondag 12 juli: finaledag

Vroeg in de ochtend starten de eerste finales. Vanwege een aantal walk-overs is de ronde niet helemaal vol en wordt er pas vanaf 10:30 op alle banen gespeeld. Een uur later stroomt het terras langzaam vol voor de finale van de DE**** tussen Danielle Harmsen en Arianne Hartono. Veel spanning zit er niet in de wedstrijd die Danielle wint met maar 1 game verlies! Danielle heeft het toernooi nu al 3(!) keer op een rij gewonnen en dat betekent dat ze de felbegeerde wisselbokaal definitief in haar prijzenkast mag zetten. Bij de mannen is er ook een kanshebber om de beker voor altijd te mogen houden. Dit is namelijk niet alleen het geval bij 3x winst op een rij, maar ook bij 5x in totaal, en aangezien Bart de Gier het toernooi al 4 maal op zijn naam wist te schrijven, maakt ook hij kans om de beker permanent in zijn prijzenkast te mogen zetten. Hij moet echter zijn meerdere erkennen in Mark de Jong en dus zal hij volgend jaar weer terug moeten komen om die 5de toernooizege te behalen.

De meeste wedstrijden gaan redelijk op tijd de baan op, maar er zijn natuurlijk altijd een paar lange partijen bij waardoor het schema iets uitloopt. Zo is daar bijvoorbeeld de finale in de HE-E tussen Wytze Driessens en Mats Ottens. De jongens staan bijna 3 uur op de baan als de wedstrijd uiteindelijk in een tiebreak moet worden beslist. Wytze, die eerder op de dag ook nog de halve finale heeft gespeeld, wint de wedstrijd onder luid applaus van het aanwezige publiek (6-4 2-6 7-6).

Een andere lange wedstrijd is die in de DD7 35+. Dit komt voor de organisatie inmiddels niet meer als een verrassing, want in dit pouletje van 4 koppels zijn de hele week alléén maar driesetters gespeeld! Linda van Diepen en Clara Wijnker weten al hun driesetters te winnen en zijn dus duidelijk de winnaars van de poule, maar dan is er ook nog een 2de plaats, en dat ligt iets lastiger. Nummer 2, 3 en 4 uit de poule hebben namelijk allemaal van elkaar gewonnen en hebben ook allemaal even veel sets gewonnen. De volgende stap is het onderlinge gamesaldo erbij te pakken en dan blijkt dat Monieke Bersee en Cocky Groot-Weel zich 2de mogen noemen omdat zij 1 game meer hebben gehaald dan Frederiek Soekhie en Anita van Westen in de onderlinge wedstrijden. Zo’n spannend pouletje hebben we nog nooit gehad!

Het weer laat af en toe wat te wensen over, maar gelukkig kunnen we wel alle wedstrijden buiten blijven spelen. Tijdens de kleine buitjes gaan steeds meer mensen de kantine in om daar te genieten van dat andere toernooi, Wimbledon, waar Djokovic en Federer de finale tegen elkaar spelen.

De allerlaatste wedstrijd van ons toernooi is de HD4 finale waarin Anne Frankenhuis en Charlie Koper het winnen van Martijn Kerssens en John Veerman met 7-6 6-4. Hierna kan de prijsuitreiking van start gaan en is Charlie zo sportief om nog even te speechen omdat de spelers van de hogere categoriën al niet meer aanwezig zijn.

Wij hebben een fantastische week gehad en zijn ontzettend blij dat we dit jaar álle wedstrijden op ons eigen park hebben kunnen spelen. We willen iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage zowel bij het organiseren van het toernooi als het spelen van mooie tenniswedstrijden. Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.