Zondag 5 juli: zonnebrillen en vliegende stoelen

Het was met recht een wisselvallige openingsdag. Nog voordat Jesper de Wit en Victor van der Lest het eerste punt gespeeld hebben, staan ze weer in de kantine om te schuilen voor de enorme bak water die naar beneden komt op het park. Gelukkig is het van korte duur en kan een kwartier later de eerste wedstrijd dan toch echt aanvangen. Jesper komt op het centercourt als winnaar uit de bus (6-3 6-1).

Een paar uur later is ook de eerste driesetter van het toernooi een feit. Het lijkt Henk Regelmeijer voor de wind te gaan als hij snel met 5-0 voor komt en de eerste set wint met 6-2. De wedstrijd slaat echter helemaal om en de volgende 2 sets gaan naar zijn tegenstander Arne Veenstra met 6-1 en 6-4.

Ook na deze wedstrijd worden de slippers en zonnebrillen afgewisseld door vliegende parasols en terrasmeubels en hier en daar een flinke stortbui. Rond 17.30 komt er in 20 minuten zóveel water naar beneden dat het even een hopeloze zaak lijkt om nog iets op gravel te kunnen spelen, maar al snel verschijnt het heerlijke zonnetje weer aan de hemel en zijn de banen binnen mum van tijd weer kurkdroog. Zo droog zelfs, dat amper een uur na deze regenbui de eerste banen alweer een sproeibeurt kunnen gebruiken.

Even loopt het schema door de korte onderbreking ietsje uit, maar dan staat Tom Segers op baan 2 binnen mum van tijd met 6-0 5-0 voor tegen Rob Rozendal. De organisatie denkt snel een volgende partij op de baan te kunnen zetten, maar niets in minder waar. De 5-0 voorsprong verandert langzaam in een 5-6 achterstand en zo wordt het toch nog een hele spannende wedstrijd. Tom trekt in een tie-break uiteindelijk toch aan het langste eind en gaat door naar de kwartfinale in de HE-H.

De terrasmeubels zijn inmiddels weer keurig op een rijtje gezet en de paraplu’s die even geleden nog werden ingezet tegen de regen, dienen nu als bescherming tegen de zon, terwijl er op baan 2 een heus Tennisschool De Kloek-onderonsje plaatsvindt in de DD4. Dunja Antebrink en Julia Enderink winnen hierbij na een spannende wedstrijd van Chelsea Apawti en Aimee Dorley (6-2 1-6 6-4).

Michel Laduk en Jeroen Vis zijn in de HE-E een van de laatste spelers van de dag die de baan betreden. Op het centercourt maken ze er een zinderende partij van die na bijna 3(!) uur moet worden beslist in een tie-break van de derde set, waarbij Michel zich de winnaar mag noemen (6-4 4-6 7-6)

Maandag 6 juli starten wij om 12.00 uur met de kwalificatie van het ranglijstoernooi**** voor de heren.

Ook ’s avonds is er mooi tennis op ons park met om 18.30 een HD2 en om 20.15 een HE-B partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.