Dinsdag 12 juli: avond van driesetters

In de ochtend start eerst de laatste ronde van de kwalificatie bij de heren.Voordat de dames van start gaan tennissen Martijn Kerssens, Ramon van Flymen, Rutger Cramer en Rens van der Vis zich naar het hoofdschema van het ranglijsttoernooi.

De opkomst bij de dames is iets lager dan dat bij de heren. Zat gister het schema nog bijna vol, nu hebben we maar een paar wedstrijden te spelen in de vroege middag. Ook verlopen de wedstrijden nagenoeg allemaal vrij snel waardoor alles prima op schema blijft lopen. De Belgische Dorien Cuypers weet als eerste het hoofdschema te bereiken, gevolgd door Nina Kruijer, Annick Melgers en Evi Buijsen.

Dan beginnen de wedstrijden in het open toernooi. We hebben flink wat opgaven vandaag waardoor er wat wedstrijden tussenuit vallen, maar achteraf blijkt dit door de vele driesetters die gespeeld worden, niet eens zo slecht uit te komen.
Vooral de dames op baan 2 lijken een eindeloze strijd te leveren. Hier wint Sophie Breed na ruim 3,5 uur spelen haar wedstrijd van Gigi Sy-A-Foek in de DE-C. Tegelijkertijd wordt op baan 1 ook een speeltijd van 180+ minuten genoteerd in de HD5. Patrick Beumer en Xander Aué winnen daar met 7-5 6-7 6-3 van Dennis en Max Correia.

Later op de avond zien we ook nog meerdere lange wedstrijden. De partijen op baan 1, 2 én 3 worden allemaal pas vlak voor middernacht beslist na het spelen van 3 sets. De hekkensluiters zijn Mathijs Hoenen en Janys van der Stel die na een zinderende partij met vooral veel hele lange rallies rond 00:30 uur pas van de baan afstappen. Nadat bij Mathijs al een tijdje de kramp is toegeslagen en Janys in de wissel op weg naar het toilet nog even een Pokémon probeert te vangen, is Mathijs uiteindelijk toch de winnaar (7-5 6-7 6-2).

Woensdag start het hoofdschema van het A-toernooi en zijn er later op de dag ook weer veel mooie wedstrijden in het open toernooi te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.