Maandag 11 juli: stormachtige kwalificaties

In het weekend zijn er al een paar wedstrijden gespeeld, maar vanaf maandag beginnen de lange dagen pas echt, met volle speelrondes van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Vanaf 12:00 staat het kwalificatietoernooi voor de heren op het programma. De opkomst is hoger dan afgelopen jaren en met 28 spelers is het schema daardoor bijna helemaal vol. Het is een stormachtige dag, maar op een paar kleine druppeltjes na, die het publiek niet eens de kantine injagen, houden we het gelukkig wel droog. Wel zorgt de sterke wind ervoor dat de banen langzaam veranderen van gravel in hardcourt, omdat werkelijk alle fijne korreltjes van het veld worden geblazen.

De eerste echte kraker van het toernooi wordt gespeeld tussen Edward Etty en Janys van der Stel. Eerstgenoemde wint op baan 3 de wedstrijd na 2,5 uur spelen in de tiebreak van de derde set. Later op de dag zal blijken dat baan 3 vandaag dé baan is om lange partijen op te spelen. Van de 5 wedstrijden die hier vandaag plaatsvinden, wordt er maar één in twee sets beslist.

Wie ook voor enige uitloop in het schema zorgt is Bogdan Jaworowski. Om 18:00 vangt zijn eerste wedstrijd aan in de HD7+. Op baan 8 duren de sets zo lang dat de volgende tegenstanders van Bogdan al geruime tijd op het terras zitten voordat hij van de baan afkomt. Dan moet de GD7+ nog aanvangen en blijkt dat hij nog genoeg energie heeft om nóg een lange driesetter te spelen. Kees Aben en Viola Bakker trekken na ruim 2 uur spelen aan het langste eind en gaan door naar de halve finale.

Op dinsdag hebben we wederom een vol programma. Om 10:00 uur starten de heren met de laatste ronde van de kwalificatie en vanaf 12:00 uur gaan de dames van start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.