Vrijdag 15 juli: kwartfinales

Rond 12:00 uur beginnen de eerste wedstrijden en die ronde mag Ramon van Flymen eindelijk zijn eerste enkel partij uitspelen. Na alle walk overs speelt hij een spannende wedstrijd tegen de als derde geplaatste Jasper Smit. Jasper pakt de overwinning met 7-6 6-4, maar dat ging zeker niet gemakkelijk.

Op baan 4 wordt op datzelfde moment viervoudig winnaar van het BoekweitOlie Tennistoernooi Bart de Gier uit het schema geslagen door Botic van de Zandschulp (6-3 6-3). Bart zal dus nog maar een jaar terug moeten komen om die velbegeerde 5de titel in de wacht te slepen.

Even later in de middag staan de overige twee kwartfinales van het herenenkelspel op de baan en beide wedstrijden zijn zo spannend het publiek zo nu en dan heen en weer pendelt tussen baan 1 en baan 4. Op baan 1 wint Moos Sporken na een lange driesetter uiteindelijk van Justin Eleveld (7-6 4-6 6-4), terwijl Tim van Terheijden en Jesse Timmermans bijna net zoveel tijd kwijt zijn aan het spelen van maar 2 sets. De jongens speelden samen competitie en kennen elkaar dus door en door. Het wordt een ware strijd waarbij de rally’s en games soms oneindig lijken te duren. Het publiek haalt nog een drankje en hoopt als Jesse na de verloren eerste set in de tweede set 5-2 voor komt vurig op een derde set. Tim komt echter terug in de wedstrijd en weet de tweede set nog te winnen (7-6 7-5). Dan stort zijn tegenstander Jesse op de grond met kramp en springt Tim over het net om hem te hulp te schieten. Ze zijn immers niet alleen tegenstanders, maar moeten ook later op de avond nog mét elkaar spelen in de herendubbel. Na wat rekken en zout is Jesse weer op de been en heeft hij gelukkig wat uurtjes om zich voor te bereiden op die tweede wedstrijd in de avond, die ze later met 7-6 en 6-4 winnen van Ramon van Flymen en Sam Meessen.

Inmiddels spelen op het centercourt Nicole Thijssen en Danielle Harmsen tegen elkaar. Beide speelsters wisten dit toernooi al eens op hun naam te schrijven. Nicole in 2010 en Daniëlle is de titelverdedigsters die dit toernooi al 3x wist te winnen. Het lijkt dus vroeg dat deze dames elkaar al in de kwartfinale treffen, maar het schema is dit jaar dan ook ontzettend sterk. Na een strijd van bijna 3 uur pakt Nicole met haar indrukwekkende dubbelhandige slagen de overwinning (7-6 3-6 6-4) en dat betekent dat we dit jaar zowel bij de mannen als bij de vrouwen een andere winnaar zullen hebben dan vorig jaar.

Terwijl in de kantine kan worden gespeeld in het casino gaan de laatste wedstrijden de baan op. De allerlaatste wedstrijd is de GD5 tussen Patrick Beumer & Leonie Hoogewerf en Ferran Stijsiger & Bente Klerk. Vlak nadat Ferran en Bente de eerste set winnen zijn zij nog de enigen op het hele park die op de baan staan. Maar de wedstrijd is dan nog lang niet afgelopen. De tweede set wordt gewonnen door de tegenstanders en ver na middernacht leggen de jonge Bente en Ferran het ook in de derde set af tegen Patrick en Leonie.

Zaterdag staan de halve finales op het programma. We hebben een erg vol programma, met vanaf 9:00 uur wedstrijden en vanaf 12:00 uur de eerste halve finale van het ranglijsttoernooi tussen Mandy Wagemaker en de Poolse Sandra Zaniewske (gevolgd door de overige halve finales op het centercourt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.