Zaterdag 16 juli: halve finales

Met zoveel onderdelen, zijn er ook heel veel halve finales te spelen. De zaterdag is daarom helemaal volgepland vanaf ’s ochtends 9 uur. Tot begin van de middag verlopen de wedstrijden nog prima op schema, maar dan komt er een ronde waarbij 5 van de 8 wedstrijden in een derde set belanden.

Eén van die driesetters vindt plaats op het centercourt tussen de als eerste geplaatste Tim van Terheijden en tweevoudig winnaar Jasper Smit. De eerste set gaat met 6-3 naar Jasper, maar ondanks dat Tim in de tweede set al zijn bespanningen heeft doorgeslagen, en daardoor gedwongen is verder te spelen met het racket van zijn dubbelmaatje, weet hij de tweede set te winnen. De derde set, waarin Tim inmiddels weer met een vers bespannen eigen racket speelt,  lijkt snel beslist te worden in het voordeel van Jasper als hij op 5-3 de wedstrijd kan uitserveren. Maar Tim komt terug en uiteindelijk moet de wedstrijd in een tiebreak beslist worden. Na 3 uur spelen claimt Tim de overwinning. Hij speelt zondag om 13:30 in de finale tegen Botic van de Zandschulp die even later in 2 sets wint van Moos Sporken.

Bij de dames zien we twee snelle wedstrijden. De eerste wordt door de Poolse Sandra Zaniewska gewonnen van Mandy Wagemaker (6-1 6-0) en in de andere halve finale wint Olga Kalyuzhnaya de eerste set met 6-0 van Nicole Thyssen. In de tweede set lijkt het echter om te slaan en gaat Nicole steeds beter spelen. Ze komt op een 3-0 voorsprong, maar maakt dan een misstap op de lijn. Met een opgelopen blessure aan haar knie probeert ze nog één game verder te spelen, maar dan is al snel duidelijk dat het voor haar niet mogelijk is deze wedstrijd nog uit te spelen. Erg jammer, want het had nog een boeiende strijd kunnen worden. De damesfinale tussen Olga en Sandra zal op zondag gespeeld worden om 11:30 uur.

In de avond houden we allemaal angstvallig de buienradar in de gaten. Het lijkt erop dat er rond middernacht een enorme plensbui gaat komen, dus het zou erg prettig zijn als de wedstrijden voor die tijd afgespeeld kunnen worden. Een van de laatste op de baan zijn Sophie Breed en Pleun Kramer. Hun wedstrijd stond gepland om 18:45, maar ging een stuk later de baan op. Alleen de eerste set duurt al bijna 90 minuten en hoewel de volgende twee sets qua standen sneller lijken te gaan, duren ook deze erg lang. Sophie stapt uiteindelijk rond 23:00 uur als winnares van de baan (7-5 2-6 6-2).

De allerlaatste wedstrijd die nog op de baan staat is de HD6 tussen Sem van Velzen & Thomas Visser en Eelco Comis & André Olivier. Nadat Sem en Thomas de eerste set gewonnen hebben met 6-4, lijkt het er even op dat het een derde set gaat worden en dat het onvermijdelijk zal zijn om de partij even later af te breken, als Eelco en André 5-4 voor komen. Als de regenwolken akelig dichtbij komen en de eerste druppels beginnen te vallen weten Sem en Thomas echter net op het tijd het tij te keren en trekken de set nog met 7-5 naar zich toe. Nog geen kwartier later barst de regen los en nog even later staan alle banen onder water. Alle wedstrijden zijn nét op tijd klaar en dus kunnen we morgen gelukkig direct starten met de finales!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.