Vrijdag 14 juli

Vlak voordat de eerste wedstrijd de baan op gaat komt er een enorme bak met water naar beneden. Het lijkt de rest van de dag droog te blijven en dus komen de sponsen snel tevoorschijn om de banen droog te maken. Maar net als de eerste baan weer bijna bespeelbaar is, verschijnt er uit het niets nóg een grote regenbui. Voor de tweede keer vandaag liggen alle banen volledig onder water. Gelukkig zijn er niet op alle banen wedstrijden gepland en dus kunnen we, nadat de banen voor de tweede maal droog gemaakt zijn, toch nagenoeg alle partijen buiten op gravel spelen. De vertraging die we in de ochtend op hebben gelopen lopen we aan het einde van de middag weer in en in de avond loopt het dan weer behoorlijk goed op schema.

Op baan 8 speelt de Amerikaan Kento Perera, die zijn eerste wedstrijd op het Nederlandse gravel. Hij heeft een speelsterkte 3 gekregen om deel te nemen aan dit toernooi. Met voornamelijk ervaring op hardcourt gaat het lopen en glijden hier nog niet optimaal, maar toch komt Kento al snel weer zonder game te verliezen van de baan. Later op de dag speelt hij samen met Jesse Timmermans in de HD****

In de kwartfinale van de DE**** speelt Rixt van der Werff tegen Annelou Nab. De pas veertienjarige Rixt wist op donderdag al verrassend de derde geplaatste Jaimy-Gayle van der Wal te verslaan en staat nu weer een goede wedstrijd te spelen. Ze wint de eerste set met 6-2, maar daarna krijgt ze het moeilijk. De wedstrijd kantelt in de richting van Annelou en zij wint de wedstrijd in drie sets. Zaterdag speelt Annelou in de halve finale tegen Nina Kruijer die tot nu toe nog maar 2 games heeft afgestaan in het toernooi.

’s Avonds hebben we op het centercourt nog een prachtige HD**** partij waarin de al eerder genoemde Kento met Jesse Timmermans tegen Thorsten Sollie en Wilco Geenen spelen. Er vallen in de wedstrijd amper breaks en daardoor moeten de eerste twee sets beiden in een tie-break beslist worden. Mooie rallies van achteruit en fantastisch netspel wisselen elkaar af in een spannende derde set. Thorsten en Wilco winnen de wedstrijd na ruim 2 uur spelen met 6-4 in de derde set.

Op dat moment wordt er in de kantine al gegokt op de casinoavond. Het weer nodigt niet heel erg uit om op het terras te zitten en dus is het zowel bij de blackjacktafel als bij het roulette gezellig druk. Tot middernacht worden er fiches ingezet en daarna kan de hoofdprijs uitgereikt worden.

Zaterdag spelen worden de halve finales in het ranglijsttoernooi én in alle open categorieën gespeeld. Het zonnetje zal zich ook laten zien, dus het belooft een mooie dag te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.