Woensdag 12 juli

Het zal niet veel mensen ontgaan zijn dat het water in de nacht van dinsdag op woensdag met bakken uit de hemel kwam. Nog voor 8 uur krijgt de wedstrijdleiding dan ook al de eerste belletjes van spelers die zich afvragen of de wedstrijden wel doorgaan. Gelukkig hebben wij een uitwijkmogelijkheid in Sportcentrum West-Friesland en dus worden de eerste partijen van de dag daar in De Goorn op tapijt gespeeld. Veel eerste ronde partijen in het ranglijsttoernooi verlopen vlot, maar… er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Zo wint Thorsten Sollie van Nick Faessen met 5-7 6-3 7-6, en zorgen zij ervoor dat een aantal spelers in de hal toch iets langer dan gepland moeten wachten totdat ze mogen spelen.

Terwijl er in de hal hard wordt gestreden, staat de accommodatieploeg op de club paraat voor het moment waarop de laatste druppels zijn gevallen. Zodra dit het geval is steken ze de handen zoals altijd uit de mouwen om het water van de banen te krijgen. Zodoende kunnen al snel de eerste wedstrijden weer op gravel gespeeld worden.

In DE-A spelen Chelsea Apawti en Julia Enderink een enorm spannende wedstrijd op baan 7. De meiden spelen in het ranglijst toernooi de dubbel met elkaar, maar zijn in het enkelspel vandaag tegenstanders. Chelsea wint de partij uiteindelijk met 6-3 in de derde set en speelt later deze week de halve finale. Haar zus Jasmine heeft ondertussen ook haar kwartfinale gewonnen en speelt zaterdag in de andere halve finale in dezelfde categorie.

In de avond krijgen Jort Lieman en Chris Swagerman, na hun zinderende wedstrijd van dinsdagavond, klop van de Bredschneijdertjes in de HD5. Terwijl Jort en Chris een stand van 6-2 6-2 aan de wedstrijdleiding proberen te verkopen, komt Mats rap aangelopen met de mededeling dat er toch echt maar dríé games verloren zijn gegaan. We noteren 6-1 6-2 voor Mats en Ole.

Op baan 3 is op dat moment een dubbel aan de gang in de DD2. Eerder deze week wisten Hilde en Joska Volder al hun eerste poule-wedstrijd te winnen. Vandaag spelen ze de tweede wedstrijd tegen de tweede geplaatste en weten ook deze verrassend te winnen. Dat betekent dat moeder en dochter het aanstaande zondag in de finale mogen opnemen tegen de winnaars van poule A en dat is een hele mooie prestatie!

Ook donderdag is er weer volop mooi tennis te zien op het park van Juliana!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.