Zondag 9 juli: dag 2

Op dag 2 starten we met de eerste wedstrijden om 17:30. Rond die tijd is het nog hartstikke warm en er worden dan ook bergen met flesjes gevuld om mee te nemen naar het speelveld.

Ook vandaag zien we weer een aantal lange partijen, maar er zijn ook een aantal spelers die gewoon in twee sets weten winnen. Zoals bijvoorbeeld Juliana-topper Roeland van Parreeren die met 6-1 6-2 zijn tegenstander verslaat en het aanstaande zaterdag in de halve finale mag opnemen tegen een andere Juliana-speler, Patrick Beumer, die ook vandaag zijn partij snel wist te winnen.

Op baan 3 spelen de dames in de DD6+ ondertussen een enorm lange partij. Nadat de eerste set met 6-0 is gewonnen door Francis de Lange en Inge van Vuure, komt de wedstrijd pas echt op gang. De tweede set gaat met 6-4 naar Mirella Leek-Slisser en Linda Wagemans-Boon en vanaf dat moment is het een nek aan nek race. Mirella en Linda krijgen op 5-4 in de derde set al 3(!) matchpoints op rij, als ze 40-0 voorkomen in de game. Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld en even later moet er toch een tiebreak aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Ook in de tiebreak krijgen Mirella en Linda 3 matchpoints op rij, maar dit keer weten ze wel direct toe te slaan. Voor Francis en Inge eindigt het dubbeltoernooi dus hier, maar zoals ze zelf al lachend constateerden in de laatste wissel voor het einde, hebben ze wel optimaal gebruik gemaakt van hun inschrijving.

Maandag starten we vanaf 12:00 met de kwalificatie voor het ranglijsttoernooi bij de heren. Inschrijven kan tot uiterlijk 11:30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.