Donderdag 11 juli

Wat hebben we weer een pech. Op donderdagochtend lijkt ons tennispark zo ongeveer de enige plek te zijn waar het uren lang met bakken uit de hemel komt. Menig speler die we opbellen om te melden dat de wedstrijd in de hal zal worden gespeeld of moet worden verplaatst naar een ander tijdstip reageert met “Het was toch maar een klein buitje?”, of “Regent het dan bij jullie?! Hier is het gewoon droog!”. Tja, we kunnen niet anders zeggen dan dat hier de banen toch echt volledig onder water liggen. Zodoende moeten de eerste ronde partijen die we gister verplaatst hadden naar vandaag alsnog binnen gespeeld worden.

Rond 11 uur stopt het eindelijk met regenen en stropen de heren van de accomodatieploeg de mouwen op om de banen weer speelklaar te maken. Rond 13:00 kunnen we het toernooi dan toch weer hervatten op het gravel. Bij de heren wint Alban Meuffels zijn tweede ronde van de als eerste geplaatste Bart de Gier, terwijl op een andere baan ook de als tweede geplaatste Igor Sijsling het moeilijk heeft. Hij weet de winst er na een zinderende driesetter wel uit te slepen en zal het vrijdag om 11:30 gaan opnemen tegen Jasper Smit die het toernooi al tweemaal wist te winnen.

Ondertussen wordt het gezellig druk op het park waar het publiek zich naast eerder genoemde partijen kan vergapen aan de rest van een uitzonderlijke sterk NRT**** toernooi dit jaar.

Want op het centercourt is inmiddels weer een toppartij te zien tussen Stefan de Jong en Guy den Heijer. Laatst genoemde is minuten voor de start van de wedstrijd nog bezig met het uitpakken en aantrekken van een paar nieuwe tennisschoenen die hij vakkundig heeft laten bezorgen óp het tennispark, nadat hij zich realiseerde naar Hoorn op weg te zijn gegaan zonder een bruikbaar setje tennisschoenen. Na een wedstrijd van bijna 3 uur zijn de schoenen vast genoeg ingelopen voor de kwartfinale tegen Deney Wassermann.

Later op de dag is er ook succes voor de toernooileiding. Toernooidirecteur Onno Noordergraaf wint zijn wedstrijd in de HD7 35+ met Wim Gerritsen en wedstrijdleidster Marjolein Verberne wint met Sharon Bonnema de tweede wedstrijd in de DD4.

Op vrijdag beginnen we om 11:30 met de kwartfinales. Tot laat op de avond zullen er mooie wedstrijden te zien zijn op het park!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.