Vrijdag 12 juli: kwartfinales

We beginnen de ochtend met alweer de 3de editie van het BoekweitOlie Veteranentoernooi. Het is gezellig druk in de kantine waar de dag wordt afgetrapt met een bakje koffie. Om 10:00 uur gaan de eerste wedstrijden de baan de op. Het eerste potje van 3 kwartier wordt aan het einde wat abrupt afgebroken door een regenbui. De tweede ronde gaat hierdoor iets later van start.

Om 11:30 beginnen we ook met de eerste kwartfinales van het NRT**** toernooi. Igor Sijsling maakt nog nét voor de volgende stortbui zijn laatste punt tegen Jasper Smit (6-3 6-0). De andere wedstrijd moet wel afgebroken worden, maar wordt later helaas niet meer hervat, waardoor Alban Meuffels na 1 gewonnen set doorgaat naar de halve finale. De bui die naar beneden komt is er 1 die op geen enkele radar te zien is, maar toch alle banen volledig onder water legt. Hierdoor ligt het spel een tijd stil en zal het veteranentoernooi verder helaas geen doorgang meer vinden.

Omdat het de rest van de dag droog lijkt te blijven, besluiten we op het park te blijven en de banen droog te maken. Die banen hebben al flink wat te verduren gehad deze week, waardoor het niet zo makkelijk meer is ze snel bespeelbaar te maken.

We lopen daardoor in het begin van de middag behoorlijk wat uit, maar doordat we de rest van de dag in de meeste rondes maar 6 banen hebben ingepland hopen we op 8 banen snel weer in te lopen op het schema. Dat lijkt in het begin aardig te lukken, maar dan hebben we in 1 ronde maar liefst 5 driesetters te pakken en is er van inlopen op het schema niet echt meer sprake.

Op baan 6 maken Annika Ouwejan en Daphne Kamp er een marathonpartij van. De twee dames die later op de dag allebei nóg een wedstrijd moeten spelen staan uiteindelijk ruim 2,5 op de baan, waarna Daphne de overwinning pakt met 4-6 7-5 7-5. Beide dames spelen later op de dag nogmaals een lange driesetter, Annika in de DD4 en Daphne in de DE3. De meiden hebben vandaag in ieder geval genoeg uren gemaakt op de tennisbaan!

Ook bij het NRT**** worden een aantal spannende wedstrijden gespeeld. Oud Juliana-speelster Dominiqua Karregat weet net als Melissa Boyden haar kwartfinale in 2 sets te winnen. Maar op het centercourt heeft titelverdedigster Marit Boonstra het lastiger tegen Sem Wensveen. Het publiek wordt getrakteerd op mooie lange rally’s terwijl op het terras het zonnetje inmiddels begint door te breken. Marit wint de partij uiteindelijk met 6-4 4-6 6-4 en ook Madelief Hageman wint haar kwartfinale na een lange strijd met 7-5 in de derde set.

Tegen het einde van de middag stroomt de kantine steeds voller voor die ándere mooie tenniswedstrijd, die we op tv kunnen zien. Bij elk matchpoint voor Roger Federer kun je een speld horen vallen in het clubhuis. Als de overwinning daar is, stroomt iedereen langzaam weer naar buiten en kunnen we op ons eigen park nog even genieten van toptennis als de kwartfinales van de HD**** de baan op gaan.

Op zaterdag spelen we achtereenvolgens op het centercourt de halve finales van het NRT toernooi op het centercourt. Daarnaast worden er op de overige banen in alle categorieën volop halve finales gespeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.