Woensdag 10 juli: start hoofdtoernooi

Vandaag beginnen we om 10:00 uur met de eerste rondes van het NRT**** toernooi.

De eerste wedstrijden kunnen nog grotendeels buiten afgespeeld worden, maar al snel pakken donkere wolken zich samen boven het park en komt er een eerste stortbui naar beneden. Dan wordt duidelijk dat het voorlopig niet meer gaat lukken wedstrijden buiten te spelen verplaatst het toernooi zich naar Sportcentrum West-Friesland in De Goorn. Hier nemen een aantal wedstrijden op tapijt toch een wat andere wending dan waar het heen leek te gaan op gravel. Nadat Alban Meuffels de eerste set al had gewonnen van Michel Koning, krijgt hij in de hal de ene na de andere ace om zijn oren. In de derde set houdt het service-geweld aan waardoor de wedstrijd uiteindelijk in een tiebreak beslist moest worden. Alban trekt toch aan het langste eind en speelt morgen de 2de ronde tegen de als eerste geplaatste Bart de Gier.

In de kantine wordt het langzaam steeds drukker en terwijl spelers wachten tot het moment waarop ze de baan mogen betreden, brengt Bart zijn pupillen de spelregels van Toepen bij. De aandacht gaat daardoor even van de tennisbanen af, maar als Aron Ouwejan even later op baan 1 mag aantreden verplaatst de groep zich weer naar het raam. Aron speelde gister al een enorm lange wedstrijd in de HE2 tegen Gosse Panagoulopoulos en maakt er ook in De Goorn een lekker lange partij van in de HE3. Na ruim 2,5 uur spelen komt hij ook vandaag als winnaar van de baan.

Gelukkig is het inmiddels in Hoorn weer wat opgeklaard en zijn de banen door onze altijd hardwerkende accommodatieploeg weer speelklaar gemaakt. Daarom kunnen de wedstrijden vanaf 19:00 uur toch weer gewoon op De Blauwe Berg gespeeld worden en kunnen we ons allemaal weer richting Hoorn begeven.  Daar loopt uiteindelijk alles goed op schema en kunnen de meeste wedstrijden zonder enige vertraging aanvangen.

Vanwege het slechte weer in de vroege middag zijn een aantal eerste ronde partijen van het ranglijsttoernooi naar donderdag verschoven. Daarom starten we donderdag om 10:00 met nog 8 eerste ronde wedstrijden, waarna we aansluitend zullen beginnen met de eerste 2 rondes. Ook de dubbel van het NRT gaat morgen van start en natuurlijk zijn er ook vele wedstrijden in de overige categorieën gespeeld. We hopen dat de weergoden ons donderdag iets beter gezind zijn dan vandaag het geval was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.