Zaterdag 13 juli: halve finales

De dag begint om 9:00 uur met de eerste halve finales.

Alles loopt netjes op schema totdat er rond 12:00 uur toch weer een buitje valt. Hierdoor zijn een aantal banen een tijdje niet bespeelbaar en duurt het even voordat alle wedstrijden weer zijn hervat.

Op het centercourt spelen in het NRT**** Alban Meuffels en Tim van Terheijden tegen elkaar. Alban wist zich al langs de nummer 1 en 6 van de plaatsingslijst te tennissen en vandaag wint het na een bloedstollende partij met 5-7 6-0 7-5 ook van de nummer 8. De tweede finalist is Igor Sijsling die in 2 sets wint van Guy den Heijer. Laatstgenoemde wist het publiek tijdens de wedstrijd nog wel even te vermaken met een kleine striptease act, nadat hij uit pure frustratie een bal naar de overkant smeet en daarbij niet alleen de bal, maar ook een deel van zijn broekje vast had (oeps!). Gelukkig zat er nog nieuwe kleding in de tas die snel (op de baan) werd aangetrokken, waarna de wedstrijd snel weer werd hervat.

Bij de zaterdag horen traditiegetrouw spannende wedstrijden en die zijn er in overvloed. Er worden in totaal maar liefst 12 tiebreaks gespeeld en bijna net zoveel driesetters. De dames op baan 6 hebben het dagrecord te pakken met 172 minuten op de teller als Ingrid Talsma en Nellie Voorthuijzen komen melden dat ze gewonnen hebben met 7-6 4-6 7-6.

Begin van de avond kan het publiek op het terras genieten van een fantastische herendubbel in de hoogste categorie. Regelmatig is er luid applaus nadat de volleys heen en weer zijn gevlogen over de baan.  Zachary Eisinga en Roland Stuurman tennissen zich uiteindelijk naar de finale door in 3 vermakelijke sets te winnen van Amadatus Admiraal en Mattheo Knoop.

De laatste man op de baan is onze toernooidirecteur die vandaag al zijn finale weet te winnen in de HD7 35+.

Zondag is het finaledag! Met om 11:30 de finale DE NRT**** tussen Marrit Boonstra en Melissa Boyden en om 13:30 de HE NRT**** finale tussen Igor Sijsling en Alban Meuffels. Rond 16:00 uur staan de laatste wedstrijden op planning waarna de prijsuitreiking zal volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.