Zondag 14 juli: de finales!

Enkele spelers treden vandaag meer dan 1 keer aan, en een enkeling speelt zelfs 3 partijen op de laatste dag van het toernooi.

Om 11:30 begint de finale van het NRT tussen Marrit Boonstra en Melissa Boyden. De zestienjarige Melissa ontving een wildcard voor het hoofdschema en verloor nog geen set tot aan de finale. Titelverdedigster Marrit is echter toch een maatje te groot in de finale. Het lukt Melissa niet om door de muur heen te breken en de frustratie bouwt zich steeds verder op.  Marrit wint de wedstrijd overtuigend met 6-3 6-1.

Op het moment dat de finale van de mannen van start zou moeten gaan, begint het net wat te miezeren. De mannen wachten even af of het doorzet, maar gelukkig breekt even later het zonnetje alweer door en kan er gewoon gespeeld worden op het centercourt. In de finale neemt voormalig top-100 speler Igor Sijsling het op tegen Alban Meuffles die al 3 geplaatste spelers uit het toernooi wist te slaan. Ondanks de polsblessure van Alban is het een mooie wedstrijd om naar te kijken, maar Igor laat zien vandaag duidelijk de sterkste te zijn..

Een damesdubbel finale hebben we dit jaar helaas niet in het NRT. Verschillende blessures bij de dames maken dat er maar liefst 3 walk overs worden gegeven in het schema, waardoor Sem Wensveen en Dominiqua Karregat na een gewonnen halve finale automatisch ook de winnaressen van het hele toernooi zijn.

De finale bij de heren gaat gelukkig wel door en geeft ook nog eens wat leuk spektakel op baan 1. Zachary Eisinga en Roland Stuurman speelde in de halve finale al een hele spannende wedstrijd op het centercourt en ook nu is het behoorlijk close. Even lijkt het erop dat Tim van Terheijden en Jesse Timmermans de wedstrijd snel gaan winnen, maar na een 4-1 voorsprong moet er uiteindelijk toch een tiebreak aan te pas komen om de eerste set binnen te halen. Als de tweede set ook wordt gewonnen door de heren zijn er op de rest van het park nog 4 andere finales bezig.

Op baan 4 staat Edward Etty nog te spelen. Hij is een van de spelers die vandaag maar liefst in 3 finales staat Hij wint de HE2 en HD3, maar in de HD2 gaat de winst naar (oud) Julianaspelers Lucas Bos en Lucas van Flymen.

Tegen zessen zijn alle wedstrijden afgelopen. Zo’n goede timing hebben nog niet vaak gehad op een finaledag. Er zijn nog flink wat spelers op het park en dus volgt er een prijsuitreiking op het terras.

Edward sluit als winnaar van de hoogste open categorie af met een woordje. Zoals hij zelf zegt iets waar hij niet veel ervaring mee heeft omdat hij nou eenmaal niet veel titels wint… Nou Edward, dat gaat vast nog wel vaker gebeuren! We kijken nu al uit naar je speech volgend jaar! 😉

We willen alle sponsors, vrijwilligers en natuurlijk deelnemers bedanken die dit toernooi weer mogelijk hebben gemaakt! We zien jullie allen graag terug in 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.