Maandag 8 juli: we zijn weer begonnen!

Jaja, WE ZIJN WEER BEGONNEN! Zondag na de (helaas verloren) WK-finale begonnen de eerste wedstrijden en op maandag werd er voor het eerst een volledige dag volop getennist. De kwalificatie voor het NRT**** bij de heren was de laatste jaren nog nooit zo vol! Maar liefst 30 spelers traden aan om te strijden voor die 4 felbegeerde plekken in het hoofdschema. Bij zoveel deelnemers moeten er wel 3 rondes gewonnen worden voor zo’n plekje en dus zal er op dinsdagochtend een laatste beslissende partij worden gespeeld in elk van de kwalificatieschema’s.

Vanaf 15:00 uur werden op maandagmiddag ook wedstrijden in het open toernooi gespeeld. Een aantal krakers in de late middag en vroege avond zorgen ervoor dat het schema langzaam uit begint te lopen. Een absoluut record wordt gevestigd op baan 7. Na ruim 2,5 uur spelen besluit de wedstrijdleiding maar eens te gaan checken wat de stand is, om vervolgens te concluderen dat Martin Wouda en Willem Kaagman pas bezig zijn met de twééde set in de HE6 35+. Uiteraard volgt er nog een derde en zo geeft de teller 230 (!) minuten aan als Willem de stand komt doorgeven van de zwaarbevochten overwinning (7-5 6-7 7-5). Rond de klok van half 11 gaan de laatste spelers de baan op.

Omdat Nellie pér se niet op het centercourt wil spelen, gaan de dames naar baan 3. Maar gelukkig kunnen we ook die baan vanuit de kantine volgen ?.

Zoals gezegd beginnen we dinsdag met laatste ronde kwalificatie van de heren om 10:00 uur. aansluitend zullen de dames het strijdtoneel betreden. Ook in deze categorie zijn nog 4 plaatsen beschikbaar in het hoofdschema. Vanaf 15:00 uur worden er daarnaast wedstrijden gespeeld in de open categorieën en dat gaat de hele middag en avond door. Genoeg te zien dus! Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.