Vrijdag 12 juli

De kwartfinales van het ranglijsttoernooi worden vandaag gespeeld. Bij de dames weinig  verrassingen want de nummers 1 t/m 4 geplaatst winnen allemaal hun ronde en maken daarmee hun plaatsing tot nu toe waar. Bij de heren weten Bart de Gier, Jasper Smit en Alban Meuffels ook de halve finale te bereiken. Verrassing bij de heren is Roel Oostdam (nummer 8 van de plaatsingslijst) die de als vierde geplaatste Sander Arends in twee sets verslaat.

Tijdens de sponsorborrel maken we om 18.30 op het terras ruimte voor de jaarlijkse modeshow. Ook dit jaar wordt er weer kleding geshowd van Bij Kaar, Sara Chang, Tillemans en Bryant. De ene na de andere mooie outfit wordt getoond en onder het genot van een hapje en een drankje kan er op hetzelfde moment ook genoten worden van de DD1 partij die op baan 1 staat.

Aan het  begin van de avond worden de herendubbels van het ranglijstoernooi gespeeld. Bij de heren waren er twee spannende wedstrijden. Bobbie de Goeijen en Partriek Wolterbeek weten in drie sets te winnen van Boy Vergeer en Ivo Noorlander (7-6 3-6 6-1). Om 20.45 start dan de laatste wedstrijd in de categorie 1. Op het centercourt spelen Bart de Gier en Jake Mak tegen Julianaspelers Milco Trampe en Hugo Mes. Milco en Hugo weten door goed spel verrassend de eerste set te winnen van de titelverdedigers. De tweede set gaat gelijk op maar wordt gewonnen door Bart en Jake. Het publiek geniet zichtbaar van het mooie tennis op baan 1 en het terras is dan ook na tienen nog goed gevuld. Rond 22.30 uur wordt de wedstrijd dan toch gewonnen door de als eerste geplaatste Jake Mak en Bart de Gier. Zij spelen morgenavond om 19.00 uur tegen de winnaars van die andere driesetter, Bobbie de Goeijen en Patriek Wolterbeek.

Na middernacht staat er nog een HD4 op het centercourt. Even lijkt het erop dat er zelf nog een derde set aan te pas moet komen, maar Job Boersma en Joost Bos weten uiteindelijk de tiebreak in de tweede set met 7-0(!) te winnen, waardoor zij doorgaan naar de volgende ronde. De allerlaatste wedstrijd van de avond wordt gespeeld op baan 6. Dit is natuurlijk wél een driesetter. Gerben Langenberg en Leonie Vet winnen in de GD7 met 3-6 6-2 6-2 van Ben Zuidema en Frederiek Soekhie.

Ook na het aflopen van de laatste wedstrijd is het casino in de kantine van HLTV Juliana nog even geopend. Hier geldt geen leeftijdsgrens en dus verschijnen er ook een aantal gokkers aan de tafels die nog geen 18 jaar zijn en hun kans grijpen. De hoofdprijs van de avond gaat rond de klok van 1 uur naar Jet Keijzer. Ook daarna bleef het nog lang onrustig op het park, want in de vroege uurtjes was er zelfs weer even tijd voor karaoke.

Morgen spelen we de halve finales van het ranglijsttoernooi:

12.00: Olga Kalyuzhnaya – Nicolette van Uitert

13.45 Jasper Smit – Roel Oostdam

15.15 Danielle Harmsen – Marcella Koek

16.45 Bart de Gier – Alban Meuffels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.