Zondag 17 juli: een dag vol winnaars

De regen die ons gisteravond zo mooi gespaard heeft zit ons op de ochtend van de finales toch nog een beetje dwars. De accommodatieploeg heeft er vanaf 6:30 alles aan gedaan om de banen zo snel mogelijk gereed te krijgen om op te spelen, maar toch kunnen de wedstrijden op 3 banen niet direct om 9 uur starten. Dat mag de pret echter niet drukken, want vanaf nu schijnt de hele dag de zon en dus mogen wij absoluut niet klagen vandaag!

De eerste twee rondes verlopen ondanks de trage start nog redelijk op schema, maar dan beginnen de eerste echte lange wedstrijden. Van de wedstrijden die om 10:30 gepland staan zijn er maar liefst 4 wedstrijden die meer dan 2 uur nodig hebben om tot een einde te komen en 1 daarvan, die tussen Jhosly van het Kruys en Beau van Leeuwen duurt zelfs bijna 3 uur!

De dames finale van het ranglijsttoernooi verloopt snel en wordt gewonnen door de Poolse Sandra Zeniewska. In de 4 wedstrijden die zij speelde in het schema verloor ze in totaal maar 7 games! Dan mag je jezelf met recht de sterkste van het veld noemen.

De finale bij de heren is iets spannender, maar ook deze wordt in twee sets beslist. Botic van de Zandschulp wint van de eerste geplaatste Tim van Terheijden met 6-3 6-4.

Terwijl het terras steeds verder volstroomt en het publiek met een hapje en een drankje van het zonnetje en de mooie tenniswedstrijden geniet, hebben we aan het einde van de dag nog een mooi toetje op het programma. De finale van de HD**** is een ware kraker tussen dezelfde heren als wij ook in de enkel finale zagen staan, en hun maatjes. Botic wint met Bart van Leijsen de eerste set met 7-5, maar de tweede set gaat na veel spannende games in de slotfase naar Tim en zijn dubbelpartner Jesse Timmermans. Langzamerhand komen de wedstrijden op alle omringende banen tot een eind, totdat uiteindelijk ook de heren op het centercourt hun partij besluiten. Wederom weet Botic Tim te verslaan, maar deze wedstrijd ging een stuk moeizamer dan die eerder op de dag (7-5 4-6 6-3).

Het was weer een mooi toernooi, met gelukkig niet teveel regen, en vooral op de finaledag fantastisch weer én fantastisch tennis.

Bedankt aan alle helpende handen en natuurlijk ook aan alle deelnemers die dit toernooi weer tot een succes hebben gemaakt!

Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.