Woensdag 11 juli

De woensdag is altijd een goed gevulde speeldag. Naast veel wedstrijden in het open toernooi worden alle eerste ronde partijen van het ranglijsttoernooi gespeeld. De als vierde geplaatste Justin Eleveld moest 1 set afstaan aan Juliana-speler Lucas Bos. De overige  geplaatste spelers bereiken allemaal  de tweede ronde met amper games verlies.

Bij de dames is Lianne de Jong de eerste speelster met een plaatsing die het veld moet ruimen. Ze speelt in de eerste ronde tegen Marrit Boonstra. Een pittige loting, want Marrit stond hier bij Boekweit al eens eerder in de finale van het ranglijsttoernooi en kwam op jonge leeftijd al eens uit voor het Nederlandse FedCup team samen met Michaëla Krajicek en Brende Schultz. De meiden hebben lange rallies, maar het feit dat Marrit nagenoeg geen onnodige fouten maakt, zorgt ervoor dat ze bijna alle games naar zich toetrekt.

Op het centercourt hebben we achter elkaar mooie wedstrijden op het programma. Op papier leek de wedstrijd tussen Juliana-speler Martijn Kerssens en Dax Donders al spannende wedstrijd te worden en in werkelijkheid valt dit zeker niet tegen. Martijn wint de wedstrijd na 3 spannende sets en neemt het woensdag in de 2de ronde op tegen de als 6de geplaatste Jesse Timmermans.

Op baan 4 wint de dubbelpartner van Martijn, Dominic Barretto, ook zijn eerste ronde partij. De Amerikaan had tot een aantal weken geleden nog nooit een wedstrijd op gravel gespeeld, maar vooralsnog lijkt het erop dat hij er aardig op uit de voeten kan.

Laat op de avond kan het publiek als toetje nog kijken naar een spannende GD3 wedstrijd op baan 1 tussen Charlie Koper & Daphne Temme en Ole Bredschneijder & Demi de Vries. Als de klok richting middernacht beweegt lijkt de wedstrijd af te stevenen op een derde set, maar Charlie en Daphne weten de stand toch weer om te draaien en de set te winnen in een tie-break.

Donderdag staan de tweede rondes van het ranglijsttoernooi op het programma. Daarnaast worden er vele kwartfinales in het open toernooi gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.