Dinsdag 8 juli: een klein wereldje

12:00 uur start de kwalificatie voor de dames. Er zijn 15 speelsters die kans maken op de 4 laatste plekken in het hoofdtoernooi. 15 deelnemers betekent dat één speelster een bye krijgt in de eerste ronde. Julia Enderink die haar ranglijstpositie deels te danken heeft aan de tweede ronde van het hoofdtoernooi die ze hier vorig jaar haalde, is als eerste geplaatst in de kwalificatie en hoeft als enige dame niet meteen te spelen. Verder mag iedereen meteen om 12 uur de baan op en wordt het al snel duidelijk dat bijna alle meiden elkaar goed kennen. Zodra de schema’s aan de muur hangen klinkt er door de hele kantine “Oh! Ik moet tegen jou”, “Haha, we moeten tegen elkaar” en “Jeetje, moeten we nu wéér tegen elkaar?”. Tja, het is een klein wereldje, maar gelukkig lijken de meiden het alleen maar leuk te vinden en stappen ze even later met een glimlach de baan op.

De eerste ronde is bijna bij iedereen in 2-sets gespeeld, maar op baan 7 doen Chelsea Apawti en Rowena van der Ploeg een poging om het record van de langste wedstrijd te verbreken. De eerste set gaat met 7-6 naar Chelsea waarna Rowena de tweede set met 6-3 wint. De derde set blijft het gelijk op gaan totdat Rowena eind van de set op 40-0 maarliefst 3 matchpoints op een rij krijgt. Ze weet deze echter niet te verzilveren en even later staan de meiden nóg een tiebreak te spelen. Na een wedstrijd van bijna 3,5 uur weet Chelsea de tiebreak uiteindelijk te winnen. Later op de dag moet ze het in de laatste ronde van de kwalificatie echter afleggen tegen Jente Boersma. Naast Jente spelen ook Elise van Zijst, Susanne Rehorst en Elja Vegter zich door naar het hoofdtoernooi.

Later op de dag worden er weer wedstrijden in het open toernooi gespeeld. Hierin zien we memorabele wedstrijd in de HE-H. Tino Otsen en Martijn Hollak spelen een ontzettend spannende wedstrijd op baan 5, waarbij de heren maarliefst 3(!) tiebreaks spelen. Tino is na uren spelen de trotse winnaar, maar het is hem zeker niet gemakkelijk gemaakt (6-7 7-6 7-6).

Woensdag starten we meteen in de ochtend met de eerste wedstrijden van het ranglijsttoernooi****. Hierin komen bij de heren onder andere Kevin Boelhouwer, Bart de Gier en Mark de Jong in actie. De hoogstgeplaatste speelsters bij de dames hoeven morgen pas aan te treden, maar ook in dit schema zijn vandaag al mooie partijen te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.