Woensdag 8 juli: toppers in actie

De speeldag begint door regenval in de ochtend iets later dan gepland. Gelukkig kan er een uurtje later toch begonnen worden met de eerste wedstrijden en lopen we het schema later op de dag weer een beetje in. Zodra de banen weer bespeelbaar zijn, betreden ook meteen de eerste toppers de baan. Bart de Gier verslaat in de eerste ronde Sidney de Boer en Mark de Jong wint zijn eerste ronde van Milko Mulder. Ook Kevin Boelhouwer en Stephan Fransen weten later op de dag hun eerste wedstrijd te winnen en dus zijn de eerste 4 geplaatste spelers bij de heren allemaal door naar de volgende ronde.

In de DE-B speelt Rowena van der Ploeg  even later weer een hele lange wedstrijd. Stond zij gister in de kwalificatie nog 3,5 uur op de baan tegen Chelsea Apawti, vandaag neemt ze het in het open toernooi op tegen Camilla Danso. Ook nu staat ze bijna 3 uur op de baan, maar dit keer weet ze haar matchpoint wél te benutten. (5-7 6-4 6-4).

Aan het begin van de avond pakken de regenwolken zich weer samen boven het park. De radar geeft aan dat er wat lichte buitjes zullen vallen, maar er komt toch even iets meer water naar beneden dan de voorspellingen aangeven. De wedstrijdleiding probeert een aantal wedstrijden te verschuiven, maar gelukkig kunnen er later op de avond toch nog wat partijen gespeeld worden, op een helaas wat uitgestorven park. Dit laatste is vooral jammer omdat er op het centercourt laat op de avond nog een fantastische partij wordt gespeeld. In de HE-C speelt Vic Mens tegen Joost Grooteman en zij weten de mensen die nog wel op het park zijn (waaronder de wedstrijdleiding) goed te vermaken. Het is al bijna middernacht als de jongens beide een set met 7-6 hebben gewonnen en ook in de derde set geven ze zich niet snel gewonnen. Ook deze gaat gelijk op en na bijna 3 uur spelen, wint Vic de wedstrijd (6-7 7-6 7-5).

Donderdag komen naast de heren ook de nummer 1 t/m 4 geplaatste speelsters bij de dames in actie in het ranglijsttoernooi. Daarnaast spelen we voor de nationale ranglijst vandaag de eerste herendubbels. Het schema van 16 zit helemaal vol en dat betekent dat we vandaag al kunnen genieten van maarliefst 8 mooie partijen in dit schema. De laatste van deze dubbels zal aanvangen om 20:30 uur en ook hebben we rond die tijd nog een HE****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.