Zaterdag 11 juli: halve finales

Om 10.30 uur worden de eerste halve finales gespeeld op deze mooie zomerse dag. De eerste deelnemers van het ranglijsttoernooi betreden even later rond de middag de baan. Arianne Hartono en Joany Pontjodikromo kennen elkaar goed en dat is meteen te zien als de meiden binnen komen. Inplaats van individueel aan hun voorbereiding voor de wedstrijd te beginnen ontstaat er in de kantine een theekransje waarbij de meiden en hun supporters onder het genot van een drankje met elkaar beginnen te keuvelen. De wedstrijdleiding moet de meiden er even later op attent maken dat er ook nog een wedstrijd gespeeld moet worden en dan beginnen ze lachend toch maar even aan de warming-up. Ook op de baan is de sfeer later goed. Het wordt een spannende wedstrijd die Arianne na ruim 2 uur spelen weet te winnen met 6-4 7-6.

De halve finales bij de heren zijn iets minder spannend. Bart de Gier verslaat Adriaan de  Jager met 6-2 6-1 en Mark de Jong wint het van de eerste geplaatste Kevin Boelhouwer met 6-3 6-1. Bij de dames gaat het in de tweede halve finale tussen Danielle Harmsen en oud-Juliana speelster Dominique Karregat. De eerste set weet Dominique nog goed aan te haken, maar in de tweede set laat Danielle zien waarom ze dit toernooi al eerder op haar naam mocht schrijven (6-4 6-2).

Vroeg op de avond kan het publiek genieten van 2 fantastische herendubbels in het ranglijsttoernooi. Beide partijen moeten in een derde set beslist worden en veel toeschouwers lopen heen en weer tussen baan 1 en baan 4 omdat de wedstrijden gelijktijdig plaatsvinden. De geplaatste koppels trekken de wedstrijd in de derde set naar zich toe en dus staan Sidney de Boer en Daan Maasland zondagmiddag tegenover Romano Frantzen en Bart de Gier. Een drukke dag zondag voor Bart, want hij speelt in de ochtend eerst de finale in de HE-A, daarna de finale van het ranglijsttoernooi en dáárna dus nog de finale van de dubbel!

Dit is het programma voor zondag:

11.30 Finale DE 1**** à Arianne Hartono vs. Danielle Harmsen

13.30 Finale HE 1**** à Bart de Gier vs. Mark de Jong

16.00 Finale DD1 **** en Finale HD1****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.