Woensdag 13 juli: water in overvloed

Rond de klok van 10 beginnen de eerste wedstrijden. Al snel moeten deze echter gestaakt worden omdat er een enorme bak met water naar beneden komt. Eventjes lijken de banen wat op te drogen, maar dan komt er nóg een keer een plensbui overheen. Gevolg is dat de wedstrijden die in de ochtend en vroege middag gepland staan flinke vertraging oplopen. De accommodatie-commissie werkt met man en macht om de banen zo snel mogelijk droog te sponsen en zelfs ranglijstspeler Rutger Cramer draagt zijn steentje bij. Eerder gaf hij al aan het liefst vroeg te spelen omdat hij in de middag andere verplichtingen had, en al snel besluit hij dat de beste manier om zo snel mogelijk op de baan te staan, is door een handje te helpen bij het droog maken van de velden. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!

Rond 14:00 uur kunnen de eerste 4 banen eindelijk in gebruik worden genomen en later op de middag ook de andere banen. Bij de heren zien we weinig verrassingen. Alle geplaatste spelers weten zich te plaatsen voor de tweede ronde en in de meeste gevallen gaan er niet al te veel games verloren. Ook bij de dames weten alle geplaatste spelers die vandaag in actie komen de volgende ronde te bereiken. Al heeft Annabelle Hageman het zeker niet makkelijk tegen Tessa van de Ploeg. Terwijl de ene helft van het publiek ziet hoe zij op het centercourt haar wedstrijd na 2 uur wint in drie sets, staat de andere helft van het publiek een andere kraker te bekijken op baan 4. Hier speelt Adriaan de Jager, die in eerdere edities van het toernooi al vaker partijen speelde die de 3 uur overschreden, tegen Sam Meessen. De games, en in veel gevallen ook de rally’s, lijken wel eeuwig te duren en dat maakt het zeker een genot om naar te kijken. Sam trekt uiteindelijk aan het langste eind en is door naar de volgende ronde.

Bijna alle wedstrijden in de avond verlopen redelijk snel en kunnen in twee sets worden afgerond. Hierdoor lopen we de achterstand stukje bij beetje in en gaat de laatste wedstrijd, ondanks de zware regen in de ochtend, maar een minuutje later de baan op dan gepland.

Donderdag hopen we op een zonniger begin van de dag.
Vanaf 10.00 uur beginnen de eerste partijen in het ranglijsttoernooi en zal ook de eerste editie van het 55+ toernooi starten. Later op de dag zijn er vele wedstrijden te zien in de open rubrieken en zullen ook de eerste dubbels in het ranglijsttoernooi worden gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.