Dinsdag 11 juli

Op dindag starten we met de kwalificatie bij de dames, waar 11 speelsters zich voor aanmelden. Demi de Vries, Rixt van der Werff, Tess Menten en Chelsea Apawti bemachtigen uiteindelijk een plekje in reguliere schema van het ranglijsttoernooi dat op woensdagmorgen om 10.00 uur aanvangt.

Vanaf 18:00 uur hebben we een vol programma en zijn alle banen bezet. Dan beginnen ook de eerste écht lange wedstrijden op baan 5 en 6. Jort Liemand en Chris Swagerman spelen in de HD5 tegen Ja…sper en Thomas Visser en belanden in een enorm spannende derde set. Op 6-5 zijn er al een aantal matchpoints voor Jort en Chris, maar het spel is nog lang niet gespeeld. Na een game waarin het minsten 7 keer deuce is, komt het toch aan op een tie-break. Deze gaat na verschillende zinderende rallies dan toch met 7-5 naar Jort en Chris. Alsof ze de wedstrijd naast hun qua speelduur proberen te overtreffen, beginnen Luuk Koopman en Lucas van Flymen pas net aan de derde set. De twee jongens zijn tegelijk met de herendubbel van baan 5 aan hun wedstrijd begonnen, maar hebben zowaar nóg langere rallies en games. Pas na 3 uur spelen komt Luuk als winnaar van de baan.

In de avond hebben we nog twee prachtige partijen op het centercourt. Allereerst een spannende driesetter tussen Hugo Mes en Wouter den Bakker die met 6-4 derde set door de eerste wordt gewonnen. Daarna gaan Jan-Willem Kubbinga en Liam Hillaert tegen 22:30 nog de baan op en ook deze wedstrijd stelt niet teleur. Bijna 3 uur duurt de wedstrijd waarvan ze de laatste anderhalf nog de enigen op het park zijn die op de baan staan. Liam wint de wedstrijd tegen 1 uur ‘s nachts met 6-4 in de derde set.

Woensdag begint met wat regen maar vanaf eind van de middag zullen de wedstrijden weer buiten gespeeld worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.